Kontio lanseeraa asuntomessuilla japanilaishenkisen hirsitalon

Kontiotuote esittelee tänä vuonna järjestettävillä Vantaan asuntomessuilla uuden japanilaishenkisen kaupunkihirsitalon.

Kontiotuote esittelee ensi kesän asuntomessuilla japanilaishenkisen hirsitalon Haruniren.

Moderni Harunire -omakotitalo on arkkitehtuuriltaan selkeälinjainen kaupunkihirsitalo. Japanilaisvaikutteita siihen tuovat tilaratkaisut ja materiaalit. Esimerkiksi näkymät oleskelutiloihin aukeavat heti ulko-ovelta. Hirsipinnat ovat luonnonväriset. Japanilaisuutta edustaa esimerkiksi makuuhuoneen japaninsininen tehosteväri.

Huonejako on käytännöllinen. Alakerrassa sijaitsevat keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunaosasto. Yläkerrassa ovat arkiolohuone, makuuhuoneet ja kylpyhuone sekä kodinhoitohuone.

Kerrosalaltaan 204-neliöinen, mutta olemukseltaan siro rakennus sijoittuu pienelle taajamatontille siten, että talon L-muoto tarjoaa suojaa etelään ja länteen avautuvalle oleskelupihalle, jonne on käynti 24-neliöisen lasiterassin ja puupation kautta.

Myös piha-alue on suunniteltu mukaillen japanilaisen puutarhan pelkistettyä tyyliä. Japanissa on tapana istuttaa talolle oma nimikkokasvi. Tulevien suomalais-japanilaisten asukkaiden valinta kohdistui Japanin jalavaan (Harunire), jonka mukaan myös talo sai nimensä.

Harunire on varustettu modernilla talotekniikalla, joka on sijoitettu sisääntulopäätyyn. Talossa on 205 mm:n paksu hirsirunko.

Rakennustutkimus RTS Oy:n julkaiseman tutkimuksen mukaan hirren osuus omakotitalojen runkoratkaisuista oli viime vuonna 14 prosenttia, kun se vielä vuonna 2009 oli yhdeksän.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kontio lanseeraa asuntomessuilla japanilaishenkisen hirsitalon”

  1. Selkeälinjaisuus on onnistuneen rakennusmassan perusedellytys ellei jopa itseisarvo. Viimeiset kolme vuosikymmentä ovat pientaloina Suomen maisemalle kovin ikäviä tässä mielessä. Kuluttajat ilman mitään näkemystä ovat valinneet talopakettien ’parhaimmistoa’ ja tuhon viimeistelee ’herkkulistalta’ valitut lukemattomat kattoikkunat, parvekkeet…pylväiköt, katedraalikkunat…..

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat