Kontiotuote toimittaa suuren hirsikirkon Venäjälle

Kontiotuote Oy on tehnyt sopimuksen hirsikirkon toimittamisesta Venäjän Jekaterinburgiin. Kirkon kokonaispinta-ala on noin 900 neliömetriä, ja sen korkein risti kohoaa 45 metriin . Kirkko toimitetaan maaliskuussa 2013, ja sen on määrä valmistua saman vuoden heinäkuussa Romanovin tsaariperheen 95-vuotismuistopäivän kunniaksi. Kirkko on venäläisen kaivosyhtiö UMMC:n lahjoitus Venäjän ortodoksikirkolle.

Kontiotuote Oy on tehnyt sopimuksen hirsikirkon toimittamisesta Venäjän Jekaterinburgiin. Kirkon kokonaispinta-ala on noin 900 neliömetriä, ja sen korkein risti kohoaa 45 metriin . Kirkko toimitetaan maaliskuussa 2013, ja sen on määrä valmistua saman vuoden heinäkuussa Romanovin tsaariperheen 95-vuotismuistopäivän kunniaksi. Kirkko on venäläisen kaivosyhtiö UMMC:n lahjoitus Venäjän ortodoksikirkolle.

Hirsikirkko rakennetaan Romanovin tsaariperheen alkuperäiselle hautapaikalle rakennetulle luostarialueelle noin 15 kilometriä Jekaterinburgista luoteeseen. Kirkon pohjapinta-ala on 575 neliömetriä. Parven ja alttarin kanssa kokonaispinta-ala on noin 900 neliömetriä. Kirkon rakentamiseen kuluu 17 kilometriä 230 millimetrin lamellipyöröhirttä.

Kohteen pääurakoitsijana toimii Kontiotuote Oy:n Jekaterinburgin jälleenmyyjä OOO Stroymaximum ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa UMMC.

”Kirkon suunnittelu on perinteistä kirkkoarkkitehtuuria, ja se toteutetaan Kontion nykyaikaisilla tuotantotekniikoilla ja materiaaleilla. Uuden ja vanhan yhteensovittaminen uudisrakentamisessa on aina haaste”, kohteen päärakennesuunnittelija Jouni Turunen Kontiotuote Oy:stä kertoo.

Nyt rakennettava kirkko on toinen Kontion ja UMMC:n yhteistyöprojekti. Kontiotuote Oy on toimittanut aikaisemminkin useita hirsikirkkoja Venäjälle. Niistä viimeisin, Sakhalinin kirkko, valmistui käyttöön syksyllä 2011.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kontiotuote toimittaa suuren hirsikirkon Venäjälle”

  1. hyvä homma. Kun samaan aikaan muut hirsivalmistajat käpertyvät historiaan eivätkä uusiudu, niin Kontio näyttää mallia !!

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat