Kontiotuote laajentaa sahalaitostaan Pudasjärvellä

Hirsirakenteiden valmistaja Kontiotuote Oy uudistaa Pudasjärvellä sijaitsevan sahalaitoksensa pääkoneet ja laitteet. Uudet koneet tarvitsevat lisätilaa noin 900 neliötä. Lisätilojen rakentaminen aloitetaan joulukuussa 2012 ja laajennuksen on määrä valmistua maaliskuussa 2013. Investoinnin kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Hirsirakenteiden valmistaja Kontiotuote Oy uudistaa Pudasjärvellä sijaitsevan sahalaitoksensa pääkoneet ja laitteet. Uudet koneet tarvitsevat lisätilaa noin 900 neliötä. Lisätilojen rakentaminen aloitetaan joulukuussa 2012 ja laajennuksen on määrä valmistua maaliskuussa 2013. Investoinnin kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Koneasennuksesta johtuvien tuotantoseisokkien minimoimiseksi laiteasennukset tehdään kahdessa vaiheessa. Ensi keväänä asennetaan laajennusosaan tulevat koneet ja kesällä 2013 muut päälinjan koneet.

Koneisiin tulee uusi kameraohjaustekniikka, jonka avulla sahauksen ohjaustarkkuus kasvaa ja tukki saadaan hyödynnettyä entistä paremmin. Investoinnin avulla Kontiotuotteen sahan tehokkuus pienemmän tukkikoon sahaamisessa paranee.

”Pohjois-Suomen laajat vanhojen metsien suojeluohjelmat ovat johtaneet Pohjois-Suomen sahat tilanteeseen, jossa myös pientä, latvahalkaisijaltaan alle 20 sentin tukkia on pystyttävä sahaamaan ja jatkojalostamaan tehokkaasti, jotta toiminnan kannattavuus ja kilpailukyky säilyisi”, Kontiotuotteen toimitusjohtaja Jalo Poijula sanoo.

PRT-Forest -konserniin kuuluva Kontiotuote Oy työllistää noin 280 työntekijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2011 oli noin 59 miljoonaa euroa. Viennin osuus yhtiön liikevaihdosta on noin 18 prosenttia, ja yrityksen tärkeimmät vientimarkkinat ovat Venäjä, Ranska ja Japani.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kontiotuote laajentaa sahalaitostaan Pudasjärvellä”

  1. Oon ollu kontiolla sahan vetopäässä monta kesää töissä. Hikinen paikka.

Jätä kommentti