Kokeile kuukausi maksutta

Oulun Hiukkavaaran monitoimitalon kehitysvaiheesta tehtiin allianssisopimus

Lemminkäisen, Arkkitehtitoimisto Lukkaroisen, WSP Finlandin, Sweco Talotekniikan ja Are Talotekniikan muodostama konsortio sekä Oulun kaupunki ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen allianssisopimuksen monitoimitalon rakentamisesta Oulun Hiukkavaaraan.

Lemminkäisen, Arkkitehtitoimisto Lukkaroisen, WSP Finlandin, Sweco Talotekniikan ja Are Talotekniikan muodostama konsortio sekä Oulun kaupunki ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen allianssisopimuksen monitoimitalon rakentamisesta Oulun Hiukkavaaraan.

Hankkeen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa, josta Lemminkäisen osuus tarkentuu toteutusvaiheen sopimuksessa.

Kehitysvaihe jatkuu vuoden 2015 loppuun, minkä jälkeen tehdään toteutusvaiheen allianssisopimus. Rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä 2016 ja monitoimitalo ottaa käyttöön loppukesästä 2017.

Hiukkavaaran monitoimitaloon rakennetaan tilat päiväkodille, noin 700 oppilaan peruskoululle, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnalle, nuorisotoiminnalle ja liikunnalle. Suunniteltu laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä.

Allianssin tavoitteena on toteuttaa monitoimitalo kustannustehokkaasti huomioiden rakennuksen elinkaari. Allianssissa osapuolet tekevät päätökset yhdessä ja mahdolliset riskit ja hyödyt jaetaan osapuolten kesken.

Oulun Tilakeskus järjesti syksyllä 2014 toteutuskilpailun monitoimikeskuksen rakentamisesta. Tavoitteena oli löytää tilojen käytön ja piha-alueen osalta monipuolinen, innovatiivinen ja tehokas ratkaisu. Lisäksi tärkeänä arviointikriteerinä pidettiin yhteistyökyvykkyyttä.

Lemminkäisen, Arkkitehtitoimisto Lukkaroisen, WSP Finlandin, Sweco Talotekniikan ja Are Talotekniikan muodostaman konsortion ehdotus ”Polku” voitti kilpailun.

”Polku-ehdotuksessa huomioidaan kokonaisvaltaisesti monitoimitilan vaatima toimivuus, joustavuus ja viihtyvyys. Se onnistuu kokonaisuutena yhdistämään yhteisöllisen monitoimitalon ja uudenlaisen avoimen oppimisympäristön tavoitteet”, Oulun Tilakeskuksen johtaja Jouko Leskinen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun Hiukkavaaran monitoimitalon kehitysvaiheesta tehtiin allianssisopimus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat