Kokeile kuukausi maksutta

Geologian tutkimuskeskus käynnistää yt-neuvottelut

Geologian tutkimuskeskus (GTK) on antanut tänään 9.9.2015 neuvotteluesityksen henkilöstön edustajille yhteistoimintamenettelyjen aloittamisesta. Kerrottu vähentämistarve on iso.

Geologian tutkimuskeskus (GTK) on antanut tänään 9.9.2015 neuvotteluesityksen henkilöstön edustajille yhteistoimintamenettelyjen aloittamisesta. Kerrottu vähentämistarve on iso.

Perusteena yt-neuvottelujen aloittamiselle ovat työnantajan toiminnan uudelleen järjestelyä koskeva suunnitelma, jonka täytäntöönpano voi johtaa työtehtävien olennaiseen vähentymiseen.

Yhteistoimintaneuvottelujen kohteena on koko GTK:n henkilöstö. Suunnitteilla olevat toimenpiteet aiheuttavat alustavan arvion mukaan enintään 90 henkilötyövuoden vähentämistarpeen. GTK:ssa on tällä hetkellä 553 työntekijää, joista noin puolet on tutkijoita.

GTK:n uudesta strategiasta johdettu toimintatapa ja suunniteltu organisaatio tarkoittaisivat toimintojen uudelleen järjestämistä laitoslaajuisesti. Suunnitelluilla toimenpiteillä tähdätään laitoksen säilymiseen elinvoimaisena geologian alan asiantuntijaorganisaationa tulevaisuudessa, GTK:n tiedotteessa todetaan.

Henkilöstörakenne painottuisi tulevaisuudessa asiantuntijatehtäviin, jonka seurauksena osa henkilöstön nykyisistä toimenkuvista muuttuisi ja osa tehtävistä lakkautettaisiin. Osaaminen suunnattaisiin strategisten painopisteiden mukaiseen toimintaan.

Valtion talousarvioehdotuksessa GTK:lle myönnetty toimintamenomääräraha on laskenut selvästi viimeisten vuosien aikana. Vuoden 2009 toimintamääräraha oli 42,2 miljoonaa euroa kuluvan vuoden määrärahan ollessa 36,1 miljoonaa euroa. Valtiontalouden näkymien perusteella tämän suuntauksen nähdään jatkuvan tulevina vuosina.

Talousarvioehdotus 2016 ennakoi ensi vuoden määrärahaksi 32,9 milj. euroa. Mainittu kehitys on vuosien kuluessa johtanut kiinteiden kustannusten ja rahoituksen selvään epätasapainoon.

Jos irtisanomisiin joudutaan, ne on tarkoitus toteuttaa neuvottelujen päätyttyä työllistymisen ja muutosturvan toimintamallia koskevien sopimusmääräysten mukaisesti.

Mahdollisia henkilöstövähennyksiä ei ole tarkoitus kohdistaa nykyisten aluetoimistojen sijaintia perusteena käyttäen eikä mitään aluetoimistoa olla lakkauttamassa. Mahdolliset uudelleenjärjestelytarpeet on tarkoitus ottaa tässä yhteydessä huomioon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Geologian tutkimuskeskus käynnistää yt-neuvottelut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat