Kokeile kuukausi maksutta

Rambollille jättihanke Saudi-Arabiaan

Ramboll on saanut jättimäisen kaukojäähdytyshankkeen Saudi-Arabiasta.

Kilometrien pituinen kävelykatu johtaa Suurmoskeijaan.

Suunnittelu- ja konsulttiyrityksen sopimus  kattaa Saudi-Arabiaan Mekkaan toteutettavan mittavan, 500 megawatin (MW) kaukojäähdytyshankkeen. Projektista vastaavat yhtiön energia-asiantuntijat Tanskassa.

Ramboll toimii kaukojäähdytysosahankkeen teknisenä neuvonantajana ja konsulttina konseptisuunnittelussa, työnantajavaatimusasioissa ja hankinnoissa.

”Kyseessä on valtava projekti. Hankkeen 500 MW:n jäähdytystehoon tarvitaan 150 MW:n sähköteho, ja tällä on huomattava vaikutus sähköverkkoon”, Rambollin kansainvälisten kaukoenergiatoimintojen johtaja Jens Ole Hansen kertoo.

Alkuvaiheen toimituksiin sisältyvät esimerkiksi jäähdytyslaitosten suunnittelu, sijoitus ja lukumäärän määritys, putkiston suunnittelu sekä rakennusten putkiliittymiä koskeva neuvonta.

Toisessa vaiheessa asiakasta konsultoidaan jäähdytyslaitosten hankinnassa.

320 metriä leveä kävelykatu

Mekassa on purettu viimeisten kahdeksan vuoden aikana noin 3 600 huonokuntoista rakennusta uuden jalankulkuväylän tieltä. King Abdul Aziz Road -hankkeen 3,65 km pitkä kävelytie ulottuu kaupungin laitamilta Suurmoskeijalle.

Väylän keskimääräinen leveys on 320 metriä. Hanke käsittää kaksi uutta tietä, metrolinjan, moskeijan sekä yli 200 yhteensä 100 000 asukkaalle suunniteltua tonttia.

Rakennushankkeen kokonaispinta-ala on 6,3 miljoonaa neliömetriä ja se toteutetaan noin kymmenen vuoden aikana. Toimeksiantaja on Umm Al Qura for Development & Construction Company.

King Abdul Aziz Road -hankkeen odotetaan parantavan alueen oloja esimerkiksi hajjin, pyhiinvaelluksen aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rambollille jättihanke Saudi-Arabiaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat