Kokeile kuukausi maksutta

Verstas arkkitehdit sai Valtion arkkitehtuuripalkinnon

Valtion arkkitehtuuri-, muotoilu- ja ympäristötaidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2015 arkkitehtuurin valtionpalkinnon Verstas arkkitehdit Oy:lle.

Valtion arkkitehtuuri-, muotoilu- ja ympäristötaidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2015 arkkitehtuurin valtionpalkinnon Verstas arkkitehdit Oy:lle.

Toimiston perustajaosakkaat Väinö Nikkilä, Jussi Palva, Riina Palva ja Ilkka Salminen vastaanottivat palkinnon opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta tänään torstaina Valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa.

Verstas tunnetaan laajaa kansainvälistä julkisuutta saaneista Saunalahden ja Kirkkojärven kouluista. Toimiston uusimpia kilpailuvoittoja ovat Aalto-yliopiston Otaniemen kampusrakennus ja Lapin keskussairaalan laajennus.

Valtionpalkinnon palkintoperusteissa Verstasta kiitetään poikkeuksellisen tasokkaan ja kunnianhimoisen uuden kouluarkkitehtuurin luomisesta. Lisäksi Verstaan arkkitehtuurin todetaan olevan uutta luovaa, mutta pohjaavan suomalaisen arkkitehtuurin parhaisiin menestystekijöihin, elävöittävään ja humaaniin suunnitteluun, joka tuo valoa ympäristöihin.

”Kaikkia töitämme yhdistää tavoite luoda korkeatasoisen arkkitehtuurin keinoin elämyksellistä, toimivaa ja monipuolisesti hyödynnettävää ympäristöä, joka edesauttaa käyttäjän tavoitteiden saavuttamista kaikilla tasoilla – olipa kyse oppimisesta, paranemisesta tai liiketoiminnan menestyksestä”, arkkitehti Ilkka Salminen kertoo.

Tulevaisuudessa Verstas haluaa jatkaa ja laajentaa osaamistaan mmuun muassa uudenlaisten työympäristöjen kehittäjänä.

”Rakennusten pitää entistä paremmin pystyä reagoimaan käyttäjän ja toiminnan muutoksiin, mutta silti pystyä arkkitehtuurin keinoin tarjoamaan elämyksiä ja kiinnittymään paikkaansa. Hyvän suunnittelun avulla syntyy säästöä ja tehokkaampaa toimintaa ympäristön laatua unohtamatta”, toteaa arkkitehti Riina Palva.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Verstas arkkitehdit sai Valtion arkkitehtuuripalkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat