Turun ammattikorkeakoulu ostaa Työterveyslaitokselta sisäympäristön tutkimusyksikön

Työterveyslaitos ja Turun ammattikorkeakoulu Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Työterveyslaitoksen Turun sisäympäristön tutkimusryhmän toiminnan ja henkilöstön siirtymisestä osaksi ammattikorkeakoulua 1.1.2016 alkaen.

Työterveyslaitos ja Turun ammattikorkeakoulu Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Työterveyslaitoksen Turun sisäympäristön tutkimusryhmän toiminnan ja henkilöstön siirtymisestä osaksi ammattikorkeakoulua 1.1.2016 alkaen.

Turun ammattikorkeakoulu ostaa koko tutkimusryhmän toiminnan. Henkilöstö siirtyy Turun ammattikorkeakoulun työntekijöiksi niin sanottuina vanhoina työntekijöinä  ja tutkimustyössä tarvittavat laboratoriotilat vuokrataan Työterveyslaitokselta määräaikaisella vuokrasopimuksella.

Sisäympäristön (Indoor Environment – Inomhusmiljö) tutkimusryhmän toiminta siirtyy Turun ammattikorkeakoulun tekniikan, ympäristön ja talouden tulosalueen tutkimusryhmäksi. Hankinta tuo merkittävän vahvistuksen tulosalueen osaamiseen.

Tutkimusryhmässä osaamista on jatkuvasti kehitetty ja se on tällä hetkellä Suomessa ainoa laatuaan ja myös kansainvälisesti noteerattu. Tutkimusryhmän pääosaamisalueet ovat ilmastointi, akustiikka ja ympäristöpsykologia.

Tutkimusryhmän ulkoinen rahoitus on vuosiksi 2016-2018 vakaalla pohjalla. Ulkoiset rahoittajat ovat kaikki alustavasti suostuneet tutkimussopimusten tekemiseen Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

”Työterveyslaitos fokusoituu uudessa strategiassaan vahvemmin työkyvyn johtamiseen. On hienoa, että uuden strategian ulkopuolelle jäävät toiminnot Turussa ovat löytäneet vahvan jatkajan. Uskon, että uudessa kotipesässään toiminnalla on mahdollisuus kasvaa ja menestyä”,  Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula sanoo.

”Tämä huippuosaajien yksikkö tukee vahvasti ammattikorkeakoulun tulevaisuuden yhteistyötä alueen yritystoiminnan kanssa”, iloitsee KT-päällikkö Juha Kääriä Turun ammattikorkeakoulusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun ammattikorkeakoulu ostaa Työterveyslaitokselta sisäympäristön tutkimusyksikön”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat