Kokeile kuukausi maksutta

TS: Hovioikeus tuomitsi rakennusliikkeen miljoonakorvauksiin

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan käräjäoikeuden tuomion, jossa salolainen rakennusliike tuomittiin miljoonakorvauksiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Kuvituskuva. Monessa uimahallin peruskorjaushankkeessa halleihin lisätään kylpylämäisiä elementtejä ja esimerkiksi vesiliukumäkiä.

Hovioikeuden viime vuoden joulukuussa antama tuomio velvoittaa salolaisen rakennusliike Kerroskivi Oy:n maksamaan miljoonakorvaukset Someron kaupungille uimahalliin liittyvän rakennusurakkariidan vuoksi. Kiistan taustalla on urakoitsijan kyvyttömyys suoriutua rakennustyöstä, joka johti sopimuksen purkautumiseen keväällä 2011. Kiistan hävinnyt Kerroskivi hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa hovioikeuden tuomioon.

Turun Sanomien mukaan syksyllä 2012 valmistuneen uimahallin rakennustyöt ajautuivat nopeasti umpikujaan niiden alettua. Yli 700 000 euroa kilpailijaa edullisemman tarjouksen tehnyt Kerroskivi riitautui kaupungin kanssa rakennusurakan alkuvaiheissa perustuksia koskevien erimielisyyksien vuoksi.

Someron kaupunki keskeytti rakennustyöt syksyllä 2010, kun yritys ei pyynnöistä huolimatta toimittanut tuenta- ja kaivuusuunnitelmia asiantuntijoiden hyväksyttäväksi. Seuraavana keväänä kaupunki purki sopimuksen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan kaupungilla oli oikeus purkaa sopimus ja velvoitti Kerroskiven maksamaan 1,7 miljoonan euron korvauksen kaupungille urakan purkautumista seuranneista lisäkustannuksista. Kaupunki puolestaan joutuu maksamaan Kerroskivelle noin 850 000 euroa maksamatta jääneistä töistä. Käräjäoikeuden tuomio annettiin elokuussa 2014. Urakoitsija valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Hovioikeuden mukaan Kerroskiven runsas reklamointi, ilmeinen yhteistyökyvyttömyys ja urakkasopimuksen vastainen toiminta ovat osoitus kyvyttömyydestä, johon kaupunki on vedonnut sopimuksen purkamisen yhteydessä. Oikeus myös katsoi, että Kerroskivi oli antanut alihintaisen urakkatarjouksen, jota korjatakseen se pyrki säästämään esimerkiksi suunnittelu- ja henkilöstökustannuksissa vastoin sopimuksen vaatimuksia.

Urakoitsijan mukaan se ei ollut kyvytön suoriutumaan urakasta ja vaatii kaupungilta vahingonkorvauksia. Korkein oikeus harkitsee, myöntääkö se valituslupaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “TS: Hovioikeus tuomitsi rakennusliikkeen miljoonakorvauksiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat