Talous Rakennuslehti Ei kommentteja

Kauppalehti: Tikkurila joutui poliisin syyniin

Itä-Uudenmaan poliisin talousrikosyksikkö tutkii maaliyhtiö Tikkurilan useiden johtohenkilöiden ja hallituksen toimintaa. Asiasta kertoi Kauppalehti.

Tikkurilan ohjelmistokumppani Upload Image Processing Oy teki viime marraskuussa poliisille tutkintapyynnön. Uploadin mukaan maaliyhtiö on luvatta ja korvauksetta käyttänyt ohjelmistoyhtiön kehittämää värisuunnitteluohjelmistoa. Upload syyttää Tikkurilaa tekijänoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.

Tikkurilalla ja Uploadilla oli sopimus ohjelmistoyhtiön kehittämästä ja lisensoimasta Color Plannerista. Tikkurila käytti ohjelmistoa vuosina 2011–2015, mutta sittemmin maaliyhtiö purki yhtiöiden välisen sopimuksen. Tikkurilan lakiasiainjohtaja Antti Kiuru sanoi Kauppalehdelle, että riita käynnistyi juuri sopimuksen purusta, kun Upload pettyi yhteistyön päättymiseen. Kiurun mukaan Uploadin ajamat rikosnimikkeet ovat täysin asiattomia.

Uploadin toimitusjohtaja Hannu Valkonen puolestaan totesi Kauppalehdelle, että yhtiön lisenssisaatavat Tikkurilalta ylittävät korkoineen miljoona euroa.

Uploadin mukaan yhtiöt sopivat vuonna 2014 seitsemän maata kattavasta, aiempaa suppeammasta Color Planner -ohjelmiston käyttöoikeudesta. Uploadin mukaan Tikkurila kuitenkin jatkoi ohjelmiston käyttöä ainakin kuudessatoista maassa.

Kauppalehden uutinen aiheesta löytyy tästä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia