Paavo Lipponen valitsee arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan

Entinen pääministeri Paavo Lipponen valitsee ensi lokakuussa seuraavan arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen valitsee ensi lokakuussa seuraavan arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan.

Palkinto on Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n myöntämä kunnianosoitus. Palkintoehdokkaat julkistetaan elo-syyskuussa ja voittaja julkistetaan lokakuun puolessa välissä Helsingissä.

Lipposen pääministeriaikana vuonna 1998 Suomeen valmistui maan ensimmäinen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma. Lipponen on ilmoittanut myös, että hänen pääharrastuksensa on arkkitehtuuri.

Kilpailun esiraati valitsee finalistikohteet. Esiraadin puheenjohtaja on rakennussuunnittelun professori, SOTERA-tutkimusinstituutin johtaja Pirjo Sanaksenaho. Lisäksi hän on osakkaana Sanaksenaho Arkkitehdit Oy:ssä. Muut raadin jäsenet ovat arkkitehtuurin taiteilijaprofessori Sari Nieminen, Lundén Architecture -toimiston vetäjä Eero Lundén sekä Oulun yliopiston arkkitehtuurin professori ja Arkkitehdit m3 Oy:n osakas Janne Pihlajaniemi. Raadin sihteerinä toimii SAFA:n pääsihteeri Paula Huotelin.

Lipponen tekee valinnan esiraadin valitsemien 3-5 kohteen joukosta. Palkinto myönnetään kolmen viime vuoden aikana valmistuneen merkittävän uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta tai korjaussuunnittelusta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Paavo Lipponen valitsee arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat