NCC myi osuutensa Ison Omenan kauppakeskuksesta Cityconille

NCC on myynyt osuutensa Espoon Matinkylässä sijaitsevasta Ison Omenan kauppakeskuksen laajennusosasta liikekumppanilleen Cityconille. Kauppakeskus otetaan käyttöön 11. elokuuta.

NCC on myynyt osuutensa Espoon Matinkylässä sijaitsevasta Ison Omenan kauppakeskuksen laajennusosasta liikekumppanilleen Cityconille. Kauppakeskus otetaan käyttöön 11. elokuuta.

Nyt myydyn NCC:n osuuden arvo Cityconin ja NCC:n muodostamasta yhtiöstä on noin 80 miljoonaa euroa.

Ison Omenan laajennusosassa on noin 25 400 neliömetriä vuokrattavaa liiketilaa sekä 600 parkkipaikkaa. Laajennusosan vuokrausaste on yli 90 prosenttia.

”Tämä onnistunut projekti osoittaa, kuinka yhteistyömme Cityconin kanssa on mahdollistanut hyvää kaupunkikehitystä. Samalla se on osoitus siitä, miten tehokas yhteistyö Espoon kaupungin ja Länsimetron kanssa on tuonut lisäarvoa kaikille osapuolille”, sanoo NCC Property Developmentin liiketoiminta-alueen johtaja Carola Laven.

Laajennusosan myötä Isosta Omenasta tulee yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Yhteistyössä Espoon kaupungin ja Länsimetron kanssa NCC on rakentanut myös uuden bussiterminaalin ja liityntäpysäköinnin kauppakeskuksen yhteyteen. Ne otetaan käyttöön, kun uusi metrolinja aloittaa toimintansa. Sen käyttöönoton tarkka ajankohta ei ole rakentamisessa tapahtuneiden viivästysten vuoksi tiedossa. Liikenteen piti alkaa 15. elokuuta.

”Olemme innoissamme siitä, että olemme saaneet valmiiksi tämän tärkeän ja haastavan hankekehitysprojektin yhdessä NCC:n kanssa. Cityconille Iso Omena on investointi ensiluokkaiseen kauppakeskukseen pääkaupunkiseudun kasvavalla kaupunkialueella. Tällainen kumppanuus NCC:n kanssa on meidän näkökulmastamme palkitseva tapa tehdä yhteisiä projekteja. Odotamme jo seuraavan yhteisen kauppakeskushankkeemme, Mölndal Gallerian, avajaisia Göteborgissa”, sanoo Cityconin sijoitusjohtaja Nils Styf .

Ison Omenan uusi laajennusosa vihitään käyttöön 11.8. Laajennusosassa on yli 60 uutta liikettä. Uuteen osaan tulee myös useita uusia ravintoloita ja uusi kirjasto.

Aiemmin tänä vuonna laajennusosalle myönnettiin platinatason LEED-sertifikaatti. Platinataso edellyttää kiinteistöltä erinomaista kestävän kehityksen mukaista energian, materiaalien ja veden käyttöä sekä erinomaista sisäilman laatua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC myi osuutensa Ison Omenan kauppakeskuksesta Cityconille”

Vastaa