Honkarakenne nousi voitolle loppuvuonna

Honkarakenne onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan ja nostamaan myös tuloksensa plussalle viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Sen sijaan koko vuoden osalta liikevaihto laski ja myös tulos jäi tappiolle.

Honkarakenne onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan ja nostamaan myös tuloksensa plussalle viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Sen sijaan koko vuoden osalta liikevaihto laski ja myös tulos jäi tappiolle.

Myös konsernin tilauskanta kasvoi. Se oli joulukuun lopussa 16,3 miljoonaa euroa, joka on 9 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavan ajan tilauskanta 15,0 miljoonaa euroa.

”Viimeisen vuosineljänneksen myynti Suomessa laski, mutta Venäjän myynti kasvoi verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan. Lisäksi Global Markets -alueen myynti kehittyi loppuvuonna positiivisesti. Kokonaisuutena katsottuna vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto kasvoi edellisvuodesta ja myös tilauskanta oli katsauskauden lopussa suurempi kuin vuotta aiemmin”, toimitusjohtaja Marko Saarelainen sanoo.

”Verrattuna edelliseen vuoteen koko vuoden oikaistuun liiketulokseen vaikutti negatiivisesti liikevaihdon lasku ja positiivisesti toteutetut tehostustoimenpiteet. Oikaistuun tulokseen ennen veroja vaikutti positiivisesti lisäksi edellisvuotta pienemmät rahoituskulut.”

Honkarakenteen näkemyksen mukaan vuonna 2017 liikevaihto on suurempi ja tulos ennen veroja on parempi kuin viime vuonna.

Honkarakenne-konserni 10–12 2016/10–12 2015

  • Liikevaihto milj. euroa 10,3/9,9
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 0,6/-0,0

1–12 2016/1–12 2015

  • Liikevaihto milj. euroa 36,1/39,1
  • Tulos ennen veroja milj. euroa -1,2/-1,7
  • Omavaraisuusaste % 41/37
  • Tilauskanta milj. euroa 16,3/15,0
  • Henkilöstö (keskimäärin) 110/115

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenne nousi voitolle loppuvuonna”

Vastaa