Kokeile kuukausi maksutta

Honkarakenteen hallitus ei suosittele Sisteman ostotarjousta osakkaille

Honkarakenteen hallitus on julkaissut lausunnon, jonka mukaan se ei suosittele yhtiön osakkeenomistajille venäläisen Sisteman tekemän ostotarjouksen hyväksymistä.

Honkarakenteen hallitus on julkaissut lausunnon, jonka mukaan se ei suosittele yhtiön osakkeenomistajille venäläisen Sisteman tekemän ostotarjouksen hyväksymistä.

Hallitus arvioi, ettei Sisteman ostotarjouksen mukainen tarjousvastike heijastele Honkarakenteen arvonluontipotentiaalia. Lisäksi hallitus arvioi, että ostotarjouksessa esitettyjen yleisluonteisten strategisten suunnitelmien toteuttamiseen ja niiden myönteisiin vaikutuksiin ­– esitetyt synergiahyödyt mukaan lukien – liittyy epävarmuutta.

Hallitus huomauttaa kuitenkin, ettei sen lausunto ole luonteeltaan sijoitusneuvo osakkeenomistajille tai optionhaltijoille.

Venäläinen jättimäinen sijoitusyhtiö Sistema ilmoitti 3. marraskuuta aikovansa tehdä julkisen käteisostotarjouksen kaikista Honkarakenteen osakkeista. Varsinainen tarjousaika alkoi 11. marraskuuta, ja se on voimassa noin viisi viikkoa. Tarjoushinta on 1,50 euroa osakkeelta.

Honkarakenteen pääomistaja Saarelainen Oy ilmoitti kuitenkin jo 4. marraskuuta hylkäävänsä ostotarjouksen. Tämän lausunnon julkistamishetkellä Saarelainen Oy:n suoran omistuksen osuus Honkarakenteen osakkeiden äänivallasta on 30,06 prosenttia.

Perjantaina 9. joulukuuta Honkarakenteen osakkeella ei ollut kello 16.50 mennessä tehty yhtään kauppaa Helsingin pörssissä. Pörssissä osakkeen paras ostonoteeraus oli tuohon aikaan Sisteman ostotarjouksen mukainen 1,50 euroa ja paras myyntitarjous 1,55 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenteen hallitus ei suosittele Sisteman ostotarjousta osakkaille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat