Kokeile kuukausi maksutta

Venäläisyhtiö hyväksyi tappionsa Honkarakenteen ostoyrityksessä

Venäläinen sijoitusyhtiö Sistema ilmoitti perjantaina 20. tammikuuta, että se olisi saanut ostotarjouksellaan haltuunsa ainoastaan 3,7 prosentin osuutta vastaavan määrän Honkarakenteen osakkeista.

Sistema käynnisti ostotarjouksensa 11. marraskuuta, ja tarjousaika päättyi 19. tammikuuta.

Sisteman ostotarjouksen toteutumisen ehtona oli, että venäläisyhtiön olisi pitänyt saada vähintään 67 prosentin osuus sekä Hongan A- että B-sarjan osakkeista. Sisteman tarjous jäi siis kauas toteutumisesta.

Samalla Sistema ilmoitti myös, ettei se aio nostaa ostotarjoustaan. Yhtiö tarjosi Honkarakenteen osakkeista 1,50 euroa kappaleelta. Tarjoushinta oli sen julkistuksen aikaan 14,5 prosenttia korkeampi kuin Honkarakenteen päätöskurssi ostotarjousta edeltävänä päivänä. Maanantaina 23. tammikuuta kello 12.17 Honkarakenteen osakkeella käytiin kauppaa Helsingin pörssissä peräti 1,74 eurolla.

Käytännössä Sisteman ostotarjous oli tuhoon tuomittu alusta lähtien, sillä Honkarakenteen pääomistaja Saarelainen oy ilmoitti jo 4. marraskuuta, ettei se tule hyväksymään Sisteman ostotarjousta. Saarelainen oy:n omistuksessa oli tuolloin yhteensä 43,35 prosenttia Honkarakenteen A-sarjan osakkeista ja 13,55 prosenttia B-sarjan osakkeista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Venäläisyhtiö hyväksyi tappionsa Honkarakenteen ostoyrityksessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat