Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi huimasti loppuvuodesta

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 loka-joulukuussa 9,8 miljoonalle kuutiometrille.

Jatkossa pääurakoitsija voi yksin joutua vastaamaan rakennushankkeen onnistumisesta. Nykyään päävastuu on rakennuttajalla. Kuva: Juha Salminen

Myönnetty kuutiometrimäärä on 32,5 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kasvuun vaikuttaa erityisesti ajanjaksolle osunut yksittäinen suuri rakennushanke.

Asuinrakennuksille loka-joulukuussa myönnetty rakennuslupien kuutiomäärä oli 2,7 miljoonaa, joka on 15,0 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Talotyypeistä vain asuinkerrostaloille myönnettiin rakennuslupia enemmän kuin vuotta aiemmin, kasvua kertyi 31,5 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin loka-joulukuussa kaikkiaan 8 859 asunnolle. Määrä kasvoi 28,4 prosenttia edellisestä vuodesta.

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi loka-joulukuussa 10,7 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 9,7 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi 11,6 prosenttia.

Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 17,0 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 3,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi huimasti loppuvuodesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat