Kokeile kuukausi maksutta

Ylen Iso Paja muuntuu aurinkosähköä hyödyntäväksi toimistotaloksi

Caverion toteuttaa talotekniikan parhaillaan käynnissä olevan Ylen Ison Pajan peruskorjaukseen Helsingin Pasilassa.

Caverion toteuttaa talotekniikan parhaillaan käynnissä olevan Ylen Ison Pajan peruskorjaukseen Helsingin Pasilassa.

Asiakkaana projektissa on kohteen pääurakoitsija Fira oy, ja sopimuksen arvo on 11,7 miljoonaa euroa. Rakennuttajana on Yleisradion eläkesäätiö.

Hanke on kehitetty yhteistyössä Firan kanssa. ”Olemme toteuttaneet Caverionin kanssa useita hankkeita. Projektitiimimme ovat tehneet töitä yhteisten tavoitteiden hyväksi”, Firan työpäällikkö Pekka Sipponen sanoo.

Caverion toimittaa kiinteistöön kaikki talotekniset järjestelmät: lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi, jäähdytys, sähköistys, informaatio- ja viestintäteknologia, turvallisuus, sprinkleri- ja kaasusammutus sekä automaatio.

Rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan taloteknisiä järjestelmiä uusimalla ja muun muassa ottamalla käyttöön uusiutuvaa energiaa. Caverion toimittaa rakennuksen katolle asennettavan aurinkosähköjärjestelmän, jolla on tavoitteena tuottaa merkittävä osa IV-konehuoneen sähköntarpeesta.

Muutostöiden kohteena olevien tilojen pinta-ala on 22 750 bruttoneliömetriä. Isoon Pajaan tulee tilat VR Groupin pääkonttorin sekä Ylen eläkesäätiön käyttöön. Muutoksen suunnittelu ja hankekehitys alkoi syksyllä 2016, ja työt ovat käynnistyneet vuoden alussa. Tilojen on määrä valmistua huhtikuussa 2018.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Ylen Iso Paja muuntuu aurinkosähköä hyödyntäväksi toimistotaloksi”

  1. Kuinka monta prosenttia talon sähkönkulutuksesta tuotetaan aurinkopaneelein?

  2. Mikähän siinä on. että yksityiset eivät tällaisia koristeita riesakseen haikaile, eikö YLE:n pitäisi polttaa hevosenpaskaa kattilassa vallitsevan suuntauksen mukaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat