Skaala yrittää pysäyttää tytäryhtiönsä konkurssimenettelyn

Kauhavalaisen ikkuna- ja ovivalmistaja Skaalan selviytymistaistelu maksuvaikeuksia vastaan jatkuu.

Kauhavalaisen ikkuna- ja ovivalmistaja Skaalan selviytymistaistelu maksuvaikeuksia vastaan jatkuu.

Skaala Groupin tytäryhtiöstä Skaala oy:stä jätettiin konkurssihakemus Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen tämän viikon alussa. Asiasta kertoi aiemmin myös Ilkka-lehti.

Velkojana on helsinkiläinen Maxicons oy. Hakemuksen mukaan yhtiön saatavat perustuvat Skaalan Maxiconsilta tilaamiin ikkunoiden ja ovien asennustoimituksiin touko-heinäkuussa. Hakemuksen mukaan laskut ovat kiistattomia.

Rakennuslehden käräjäoikeudesta saamien tietojen mukaan konkurssiuhkaisen maksukehotuksen saatavan määrä on yhteensä 20 521,59 euroa.

”Toimet hakemuksen raukaisemiseksi käynnissä”

Skaalan toimitusjohtaja Markku Hautanen kommentoi yhtiön taloustilannetta Rakennuslehdelle sähköpostin välityksellä. Tavoite on, että konkurssihakemus raukeaa.

”Kuten Ilkka-lehti uutisoi, Kauhavan käräjäoikeuteen on jätetty Skaala oy:tä koskeva konkurssihakemus. Kyseessä on Skaala Group oy:n tytäryhtiö, joka vastaa myyntipalveluista kotimaassa. Neuvottelut velkojan ja Skaala oy:n välillä tästä asiasta ovat meneillään, ja toimet jätetyn hakemuksen raukaisemiseksi ovat käynnissä. Kuten olen aiemmin sanonut, konsernin osalta rahoitusneuvotteluja käydään edelleen ja ratkaisusta kerrotaan heti niiden synnyttyä”, Hautanen toteaa.

Käräjäoikeudessa tuoreita velkomusasioita

Rakennuslehti nosti Skaalan maksuvaikeudet julkisuuteen viime toukokuussa. Silloin Hautanen kertoi, että yritys on selvinnyt viime vuonna syntyneistä likviditeetti- eli maksuvalmiusongelmista. Hänen mukaansa yhtiön talouden ja jatkuvuuden piti olla turvattu ja rahoituksen kunnossa kesää varten.

Viime viikolla Yle kertoi, että verottaja velkoo yritykseltä reilun 365 000 euron saatavia. Rakennuslehden Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudesta saamat tiedot kertovat Skaalan tuoreista maksuongelmista. Käräjäoikeudesta löytyy huhti-elokuulta 23 Skaalaa koskevaa tapausta. Ne käsittelevät pääasiassa velkomusasioita.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Skaala yrittää pysäyttää tytäryhtiönsä konkurssimenettelyn”

  1. Kun ainut tapa saada rahat jonon ohi on konkurssihakemus, niitä alkaa kohta ropista. Odottajille aika pitkä ja tilitys lyhyt.

  2. Skaala on tänään jättänyt yrityssaneeraushakemuksen. Yrityssaneeraushakemuksen jättäminen oli varsin odotettua sen jälkeen, kun yritystä oli velkojien puolelta yritetty hakea konkurssiin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat