Skaalan maksuvaikeudet poikineet uusia oikeustapauksia – yhtiön rahoitusneuvottelut vielä kesken

Skaalan toimitusjohtaja Markku Hautanen ei halua vielä kommentoida rahoitusneuvottelujen tilannetta.

Rakennuslehti nosti Skaalan maksuvaikeuden julkisuuteen viime toukokuussa. Tällä viikolla Yle kertoi, että verottaja velkoo yritykseltä reilun 365000 euron saatavia.

Toimitusjohtaja Hautanen kertoi toukokuussa Rakennuslehdelle, että yritys on selvinnyt viime vuonna syntyneistä likviditeetti- eli maksuvalmiusongelmista. Hänen mukaansa yhtiön talouden ja jatkuvuuden piti olla turvattu, ja rahoituksen olla kunnossa kesää varten.

Hautasen kommentit tällä viikolla Ilkka-lehdessä osoittavat, että rahoitusta ei saatu kesällä täysin kuntoon. Yhtiön keväällä hankkiman rahoituksen tarkoituksena oli saada riittävästi käyttöpääomaa tuotannon volyymin palauttamiseksi ja lyhyiden velkojen hoitamiseksi.

”Kulut kasvoivat kuitenkin odottamattomasti erääntyneiden velkojen osalta, mitä ei oltu huomioitu käyttöpääomassa. Käyttöpääoma ei siis riittänyt suunniteltuun volyymitasoon, jolla tasapaino olisi voitu säilyttää”, Hautanen totesi Ilkalle.

Tämän takia yhtiön maksuvalmius heikkeni Hautasen mukaan edelleen heinäkuussa.

Rakennuslehden Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudesta saamat tiedot kertovat Skaalan tuoreista maksuongelmista. Käräjäoikeudesta löytyy tämän vuoden huhti-elokuulta 23 Skaalaa koskevaa tapausta. Kirjaamon mukaan ne käsittelevät pääasiassa velkomusasioita.

Skaalan rahoitusneuvottelujen tuloksista luvataan tiedottaa heti, kun ratkaisut ovat syntyneet.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skaalan maksuvaikeudet poikineet uusia oikeustapauksia – yhtiön rahoitusneuvottelut vielä kesken”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat