Lahden eteläinen kehätie sai urakoitsijan

Liikennevirasto on valinnut tarjouskilpailun jälkeen urakoitsijan Lahden eteläisen kehätien Hollolan pään töihin.

Liikennevirasto on valinnut tarjouskilpailun jälkeen urakoitsijan Lahden eteläisen kehätien Hollolan pään töihin.

Huhtikuussa 2017 käynnitetyn kehätien ST-urakan tarjousvaiheen kilpailun voitti Destia.

”Tarjouskilpailu oli erittäin tasokas, mihin varmasti osaltaan vaikutti myös antoisaksi osoittautunut vuorovaikutus tarjoajien kanssa”, sanoo projekti-insinööri Juha-Pekka Hämäläinen Liikennevirastosta.

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen Hollolan päähän sijoittuvassa 1A-hankeosassa valtatie 12 parannetaan uudessa maastokäytävässä Soramäen ja Okeroisten välillä kaksikaistaiseksi. Lisäksi rakennetaan eritasoliittymät Soramäkeen, Nostavaan ja Okeroisiin.

Hankeosaan sisältyy myös 17 sillan rakentaminen. Näistä suurimmat ovat Vähäjoen 217 metrin ja Luhdanjoen 273 metrin pituiset vihersillat.

ST-urakassa urakoitsijan vastuulla on sekä rakennussuunnitelman laatiminen että itse rakentaminen. Kokonaishankkeen eri osien urakkamuotojen valinnassa käytettiin hyväksi muun muassa hankkeen alkumetreillä toteutettua infra-alan toimijoiden kanssa käytyä avointa vuoropuhelua ja kyselyä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden eteläinen kehätie sai urakoitsijan”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat