Tikkurila sulkee tehtaan Venäjällä

Syyskuussa toimitusjohtajaa vaihtanut maaliyhtiö Tikkurila kertoo sulkevansa yhden tehtaan ja varaston Venäjällä.

Kirjoittaja(t) Startel

”Osana tehostamisohjelmaa olemme päättäneet lopettaa Venäjän Stary Oskolissa sijaitsevan tehtaan ja varaston ja siirtää yksikön tuotannon Pietarin tehtaalle ensi vuoden aikana”, kertoo vt. toimitusjohtaja Jukka Havio Tikkurilan tulostiedotteessa.

Tikkurilan liikevaihto koheni heinä-syyskuussa hieman viime vuoteen verrattuna. Liikevoitto heikkeni.

Tikkurilan heinä-syyskuun oikaistu liikevoitto heikkeni viime vuoden 23,7 miljoonasta eurosta 21,9 miljoonaan euroon. Ennustepalvelu Inquiry Financialin keräämässä ennusteessa analyytikot ennustivat liikevoiton ilman kertaeriä olevan 20,0 miljoonaa euroa. Kyseessä on kuuden analyytikon ennusteiden mediaani.

Osakekohtainen tulos laski heinä-syyskuussa 0,36 euroon viime vuoden 0,43 eurosta.

Tikkurilan liikevaihto heinä-syyskuussa oli 159,9 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten liikevaihto oli 158,0 miljoonaa euroa.

”Kolmannen neljänneksen kannattavuus saatiin pidettyä lähellä vertailukauden tasoa selvästi kohonneista raaka-ainekustannuksista huolimatta. Kannattavuuskehitys oli erityisen hyvää Venäjällä”, Havia kertoi.

Tikkurila on ollut tänä vuonna vaikeuksissa, koska premium-maalien kysyntä on laskenut. Yhtiö käynnisti kesällä 30 miljoonan euron tehostamisohjelman. Nyt ilmoitetun tehtaan ja varaston siirtämisen kustannusvaikutuksia yhtiö ei kertonut.

Tikkurilalla on ollut tänä vuonna myös vaikeuksia tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönotossa. Nyt Havia kertoo, että valtaosa toiminnanohjausjärjestelmän ongelmista on korjattu.

Tikkurila piti aiemman arvion tämän vuoden näkymistä ennallaan. Yhtiö arvioi tilikauden 2017 liikevaihdon olevan viime vuoden tasolla ja oikaistun liikevoiton jäävän vuoden 2016 tasosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurila sulkee tehtaan Venäjällä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi