Uutiset Kiinteistöt Korjausrakentaminen Rakentaminen Talous Startel Ei kommentteja

Tikkurila myy tytäryhtiöt Serbiassa ja Makedoniassa

Maaliyhtiö Tikkurila on sopinut Serbian ja Makedonian tytäryhtiöidensä koko osakekannan myynnistä Tikkurilan paikalliselle johdolle, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Kauppasummaa Tikkurila ei kerro. Ostaja jatkaa Tikkurilan tuotteiden jakelua Balkanin alueella.

”Tikkurilan Balkanin liiketoiminta on ollut pitkään kannattamatonta. Alueen yleinen talouskehitys on jäänyt odotettua heikommaksi, ja premium-tuotteiden kysyntä on ollut vähäistä. Serbian ja Makedonian tytäryhtiöiden myynti on osa laajempaa ohjelmaa, jolla pyritään parantamaan Tikkurilan kannattavuutta ja kilpailukykyä”, Tikkurila sanoo tiedotteessa.

Tikkurila kirjaa kaupasta kuluvan vuoden tilinpäätökseen arviolta seitsemän miljoonan euron kertaluonteisen arvonalentumisen ja myyntitappion, millä on negatiivinen vaikutus nettotulokseen. Näillä ei ole rahavirtavaikutusta.

Myytävien kahden yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 13 miljoonaa euroa, ja niillä oli noin 130 työntekijää.

Tikkurila arvioi saavansa kaupan päätökseen ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, mikäli kaupalle asetetut ehdot täyttyvät.

Tikkurila laajensi toimintaansa Balkanin alueelle vuonna 2011 ostamalla serbialaisen Zorka Color -maaliyhtiön liiketoiminnan. Yhtiö toimi Serbian lisäksi Makedoniassa, Bosniassa ja Hertsegovinassa, Montenegrossa, Kroatiassa ja Kosovossa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia