Pääepäillyn vaatehuoneen seinärakenteissa oli ammattimainen kätkö. Kuva: Tulli

Isännöintitoimiston johtajan epäillään tilanneen dopingaineita tyhjiin asuntoihin – Edes kiinni jääminen ei pysäyttänyt kaupankäyntiä

Tulli epäilee, että isännöintitoimiston toimitusjohtaja on pyörittänyt laajamittaista dopingkauppaa Pohjois-Savossa.

Kirjoittaja(t) Minna Passi HS

Tullin epäilyjen mukaan mies oli tilannut laittomia aineita taloyhtiöiden tyhjiin asuntoihin.

Miehellä oli asuntojen avaimet hallussaan työnsä vuoksi. Asiasta kertoi ensin MTV.

Tapauksesta tekee erikoisen myös se, että tulli epäilee miehen jatkaneen dopingkauppaa heti sen jälkeen, kun hän oli viime maaliskuussa vapautunut tutkintavankeudesta jäätyään kiinni ensimmäisen kerran.

Mies on nyt uudelleen tutkintavankina.

Tulli epäilee, että toimitusjohtaja oli mukana muutaman hengen ryhmässä, joka oli tilannut dopingaineiden valmistamista varten tarvittavat aineet postilähetyksinä Kiinasta ja Saksasta.

Dopingaineita oli valmistettu ja varastoitu epäiltyjen kerrostaloasunnoissa Pohjois-Savossa ja niitä oli myyty eteenpäin Tor-verkossa Silkkitie-kauppapaikassa.

Toimitusjohtajaa epäillään vyyhdin päätekijäksi. Tulli löysi hänen kerrostaloasuntonsa vaatehuoneen seinärakenteista ammattimaisen dopingkätkön. Kätkössä oli myös tietokone, jolla dopingkauppoja oli hierottu. Lisäksi siellä oli yli 5 000 euroa käteistä.

Esitutkinnan perusteella toimitusjohtaja on myynyt doping- ja lääkeaineita ainakin 135 000 euron arvosta.

Tullin mukaan dopingaineet olivat pääosin anabolisia steroideja tai testosteroneja. Lääkeaineet taas olivat muun muassa potenssi- ja laihdutuslääkkeitä.

”Toiminta on ollut todella laajaa ja aineita on levitetty eri puolille Suomea. Toiminnalla on haettu suurta taloudellista hyötyä ja se on ollut suunnitelmallista”, tutkinnanjohtaja Vesa Ruotsalainen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Isännöintitoimiston johtajan epäillään tilanneen dopingaineita tyhjiin asuntoihin – Edes kiinni jääminen ei pysäyttänyt kaupankäyntiä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi