Talous Rakentaminen Uutiset Startel / Rakennuslehti 3 kommenttia

Rakennusyhtiö Skanska tekee jättimäiset alaskirjaukset – vähentää henkilöstöä 3000:lla

Ruotsalainen rakennuskonserni Skanska varoittaa loppuvuoden tuloksensa jääneen ennakoitua heikommaksi.

Tämän takia yhtiö aloittaa uudelleenjärjestelyt, joissa kohteena ovat kannattamattomat liiketoiminnat.

”Rakennustoiminnan tulos Pohjolan ulkopuolella oli hyvin epätyydyttävä vuoden 2017 neljännellä neljänneksellä”, toteaa yhtiö tiedotteessaan.

Uudelleenjärjestelyt tuottavat 1,1 miljardin kruunun eli noin 110 miljoonan euron kulut loka-joulukuulle. Järjestelyt tuottavat 600 miljoonan kruunun kulut myös alkaneelle vuodelle. Nämä kulut aiheutuvat noin 3000 hengen henkilöstövähennyksistä.

Koko viime vuoden tulos yltää 5,3 miljardiin kruunuun, kun analyytikot ovat uutistoimisto Direktin keräämässä ennusteessa ennakoineet 6,6 miljardin kruunun tulosta. Vuotta aiemmin tulos ylsi vielä 8,2 miljardiin kruunuun.

Järjestelyihin kuuluu muun muassa Puolan rakennustoiminnan uudistaminen ja myös Tsekissä toimintaa sopeutetaan. Britanniassa keskitytään ydinliiketoimintoihin ja Yhdysvalloissa jätetään energiasektori.

Vastikään aloittanut toimitusjohtaja Anders Danielsson uusii myös konsernin johtoa. Talousjohtaja Peter Wallin ja kolme muuta johtoryhmän jäsentä jättävät paikkansa. Wallinin tilalle nousee Skanska Sverigen talousjohtaja Magnus Persson.

Skanska Finlandin henkilöstöjohtajasta Kirsi Mettälästä tulee koko konsernin henkilöstöjohtaja.

(Jutun neljänteen kappaleeseen on lisätty virke henkilöstövähennyksistä.)

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

  • Nyt saadaan vientituotteena Ruotsiin Skanska Finlandin työhyvinvointiosaamista.

    Vastaa
  • Onko Skanskalla niin paljon henkilöstöä omassa palveluksessa, että voidaan vähentääkin 3000? Oli aika, jolloin Skanska osti jopa työmaamestarin palvelun ”yrittäjiltä”. No, eihän siitä mitään tullut. Kyllä mestarin pitää olla omassa paidassa.

    Vastaa
  • Tulos tippui, vaikka panostettiin niin maan pirusti diversiteettiin, työturvallisuuteen, eettisyyteen. Ei ymmärrä.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia