Hiekka ja katupöly jää jäljelle kun lumi sulaa kevätauringossa. Kuva Vantaan Tikkurilasta 2012. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Vantaalainen testamenttasi 100 000 euroa kotikaupunkinsa katupölytutkimuksiin

Tuntemattomaksi jäävän henkilön testamentti auttaa Vantaan kaupunkia katupölytutkimuksissa.

Kirjoittaja(t) Marja Salomaa / HS

Viime vuonna kuolleen asukkaan testamentissa on osoitettu 100 000 euroa kaupungin ympäristötoimelle näitä tutkimuksia varten.

Testamenttikirjauksen mukaan varat suunnataan kenttätutkimukseen esimerkiksi lakaisumenetelmien kehittämiseen. Testamentintekijä edellyttää, ettei Vantaa pienennä vastaavaan tarkoitukseen osoitettuja budjettivaroja.

Vantaan maankäytön toimiala esittää, että testamenttilahjoitus käytetään kenttätutkimuksiin, joissa kehitetään ja testataan katupölyhaittaa lieventäviä hiekoitushiekan poistomenetelmiä.

Testamenttilahjoitukset Vantaalle ovat melko harvinaisia. Pari vuotta sitten kaupunki sai tuntuvan testamenttilahjoituksen lasten ja nuorten fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen. Sen avulla avattiin viime syksynä Jokiuoman taiteellinen lähiliikuntapaikka.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vantaalainen testamenttasi 100 000 euroa kotikaupunkinsa katupölytutkimuksiin”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi