Tavoitteena on yrityksen mukaan luoda samantyyppisiä uudenlaisia palveluita kuin Fira Ketterä -palvelukonsepti putkiremonteissa.

Fira lähtee valloittamaan maailmaa digipalveluilla – ”Emme kansainvälisty tekemällä putkiremontteja”

Fira lähtee kilpailemaan kansainvälisille markkinoille digitaalisilla palveluilla.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan yrityksen tavoitteena on tuoda rakennusalan palveluihin muiden alojen teknologioita ja toimintamalleja, joilla yritys pyrkii inhimillistämään ja mullistamaan alaa.

Kansainvälistymistä lähtee luotsaamaan uusi innovaatiotiimi, jossa on aloittanut innovaatiojohtajana Raine Hermans, johtajana Seppo Keronen ja innovaatioiden skaalautuvuudesta vastaavana Annabella Haavisto.

Tiimi luo kansainvälisille markkinoille uusia skaalautuvia ja käyttäjälähtöisiä digipalveluita ja palvelukonsepteja. Palvelut on suunnattu esimerkiksi rakennusliikkeille, sijoittajille ja loppukäyttäjille. Tavoitteena on yrityksen mukaan luoda samantyyppisiä palveluita kuin Firan kahden viikon putkiremontin mahdollistanut Fira Ketterä -palvelukonsepti.

”Emme kansainvälisty tekemällä putkiremontteja tai rakentamalla rakennuksia maailmalle, vaan kehitämme digitaalisia palveluita, jotka voidaan tuottaa, vaikka kuukausimaksua vastaan. Tuomme nyt rakennusalalle työkaluja, joita alalla ei ole totuttu näkemään”, Hermans kertoo.

Yksi esimerkki uudesta työkalusta on Firan Sitedrive aikataulutusohjelmisto, joka antaa reaaliaikaisen tiedon työmaan tilanteesta ja aikataulusta. Sitedrivessa asiakas, työnjohto ja työntekijät näkevät välittömästi työn edistymisen tuntitasolla, joten kaikki tietävät, tapahtuvatko asiat oikeaan aikaan.

”Rakentaminen on nykyisin epäinhimillistä. Grynderi tulee ja tekee, eivätkä asukkaat pääse itse vaikuttamaan tarpeeksi. Inhimillistämme prosessin osallistamalla asukkaat ja rakentajat. Näin ihmiset tuntevat toisensa, rakentajat tuntevat asukkaat ja seuraavan työvaiheen tekijät, jolloin motivaatio ja laatu paranevat”, Keronen kuvailee tiedotteessa.

Raine Hermans siirtyi Firaan Tekesiltä. Hänen vahvuutensa on liiketoiminnan ennakointi.

Seppo Kerosella on yli 20 vuoden laaja kokemus teknologian ja digitalisaation johto- ja kehitystehtävistä ympäri maailmaa. Hän on toiminut muun muassa Nokialla ja Canonilla Australiassa, sekä useissa eri teknologiayrityksissä Sveitsissä ja Yhdysvalloissa. Firaan hän siirtyi Netsnapperiltä Luxemburgista.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 10 kertaa

10 vastausta artikkeliin “Fira lähtee valloittamaan maailmaa digipalveluilla – ”Emme kansainvälisty tekemällä putkiremontteja””

  1. Tehdään pieni arvaus. Jokin aika eteenpäin nämä digitaaliset palvelut ovat PAKOLLISIA kaikille toimijoille. Sitä ennen on saunottu…väärin, ei nykyään enää saunota, vaan perustettu koaliitio, joka on yksimielisesti todennut, että rakennusala ei voi enää elää ilman näitä työkaluja. Sitten joku keksii, että tarvitaan koordinaattori tällaiseen toimintaan ja syntyy dikitaalinenallianssikoordinaattori ja hiphei mitalleja jaetaan. Harmittaa hieman sanoa, mutta hieman myöhemmin todetaan lopputulos, joka on, ”suuri pettymys”, jota perustellaan sillä, että sitä täytyy kehitellä.

    1. Vaikea sanoa pitäiskö tämmöisille kommenteille itkeä vai nauraa, mutta selvää on ettei kommentoija taida alkuunsa ymmärtää mistä on kyse.

  2. Copy – Paste tuotoksia tekevät. Tosin Tekes vai mikä lie nykyään maksaa viulut. Ihan kuitenkin kolme ihmistänimetty maailmanvalloitukseen. Mahta olla pätevää porukkaa.

  3. 5 449 499,00 € oli business Finland lahjoittanut rahaa fira groupille armon vuonna 2017 ! Toivon kyseessä olevan painovirhe mutta näin on sivuille präntätty. Onkohan tämä nyt ihan oikein ?

  4. Muistelen, että Fira Ketterä julistettiin vuosi pari sitten täysin huuhaaksi. Ja nyt edellinen ”Ilmainen lounas” kirjoittelee miljoonalahjoituksista Fira Groupille. Ei tahdo oikein pysyä Rakennuslehden juttujen mukana.

  5. ”ilmainen lounas”: kertoo kaiken osaamisestasi, kun luulet, että Tekes myöntäisi yli 5M€ lahjoitusta. Hämmentävää nähdä, kuinka pihalla kommentoijat ovat liiketoimintamalleista, digipalveluista ja alustataloudesta. Katkeraa puhetta kai, mistä mahtaa johtua tuo tarve dissata, jotka ovat valmiita investoimaan ja ottamaan riskejä? Ilmaista lounasta ei olekaan: koitapa hakea tekesiltä edes 500k€ rahaa? Tältä palstalta ei sellaista seppää löydy, joka saisi edes kymmenesoan. Kai tajuat, että tuo ei ole avustusta vaan lainaa, johon liittyy TAKAISINMAKSUVELVOITE. Tekes ei anna tuollaisia lainoja kenellekään (pl. ehkä Nokia). Ja käsittääkseni tuolla luodaan uutta bisnestä: Vihtori Lahopää: jos olisi copy pastea, niin Tekes ei rahottaisi? Firalla on kyllä ainakin osa porukasta fiksuinta porukkaa, mitä toimialalta tunnen. Toimialan vanhojen pelureiden liiketoimintamallit kuolevat alta aika yksikön. Kannattaa Googlata, mitä Oracle, Softbank, Google, Salesforce etc… tekevät rakentamiesn toimialalla.

  6. Siinähän se vitsi onkin, kun nämä fiksut lähes ainoastaan Firalla olevat pikkutakkiset työnraatajat katsovat nykyään kaiken Googlesta, silloin varsinainen asia unohtuu tyystin. Robotteja elementtiasennukseen odotellessa.

  7. Eiköhän se ole projektien ja rakentamisen data, jolla tehdään tulevaisuudessa bisnestä. Robotit ja elementtiasennus on aika nyanssi isossa kuvassa, ei sillä sinänsä kukaan ihmeitä tee. Tiesitkö että Kiinassa ja Japanissa jo käytetään hyvin paljon robotteja? Ne ovat menneet aivan valtavasti eteenpäin, maksavat vain vielä +1M€ laaki mutta teknologia on olemassa. Niiden kaupallistuminen on vain ajan kysymys, mutten pidättelisi hengitystä. Esivalmistuksella ja standardoinnilla tehdään jo nykyään rahaa, case Lehto.

  8. Tällä foorumilla moni ajattelee myös rakentamisen laatua, tulevaisuudessa hyvinvoivaa asukasta ja vaikka vaan asukasta, toimistotyöntekijää jne. tehdään hyviä päivänvalon kestäviä rakennuksia sinulle, minulle, heille. Case Lehto ei välttämättä ole malliesimerkki tai mittapuu tässä kategoriassa. Pelkkä busines ajattelu vie tämän alan vielä pohjemmalle, joku järjen ääni täytyy löytyä ajoissa. Kunnioitan toki myös business ajattelua kunhan se ei karkaa lapasesta. Toivotaan parasta.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi