Vantaan Tikkurilaan rakennetaan uusi kirkko, jonka on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Oopeaa.

Tikkurilan kirkon purku varmistuu ennen kesää – kirkkokortteliin tulossa 300 uutta asuntoa

Vanha kirkko on ollut käyttökiellossa neljä vuotta sisäilmaongelmien vuoksi. Uuden pyramidihahmoisen kirkon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Oopeaa.

Kirjoittaja(t) Marja Salomaa /HS

Tikkurilan kirkon purkukaava ja suunnitelma kirkkokorttelin uusista rakennuksista on valmistumassa.

Jos päätöksenteon viimeinen kierros sujuu kitkatta, Vantaan kaupunginvaltuusto voi sinetöidä kirkkokorttelin kohtalon vielä ennen kesätaukoa. Maanantaina Asematien ja Unikkotien välisen korttelin uusi asemakaava oli kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyssä.

Kirkon lisäksi purkutuomion on saamassa myös seurakuntien virastotalo. Purettavien rakennusten tilalle on tulossa uusi kirkko, seurakuntatiloja, asuntoja noin 300 eli 28 000 neliötä sekä hieman liike- ja toimistotilaa. Kirkkokortteliin on tulossa muun muassa opiskelija-asuntoja.

Tikkurilan uuden pyramidihahmoisen kirkon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Oopeaa, ja sen rakentaa Lujatalo.

Vanha vuonna 1956 valmistunut kirkko on ollut käyttökiellossa neljä vuotta sisäilmaongelmien vuoksi. Sen suunnittelivat aikanaan arkkitehdit Leena ja Kalle Niukkanen.

Kirkoksi vihityn rakennuksen purkaminen on Vantaalla herättänyt kritiikkiä, koska kirkko on muodostanut samanhenkisen vastaparin kadun toisella puolella sijaitsevan myös 1950-luvulla valmistuneen kaupungintalon kanssa.

Loppuvaiheessa kuitenkin Vantaan kaupunginmuseo ja Uudenmaan ely-keskus ovat todenneet kirkon purkamisen mahdolliseksi, vaikka molemmat ovat pitäneet purkua valitettavana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan kirkon purku varmistuu ennen kesää – kirkkokortteliin tulossa 300 uutta asuntoa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi