SSR Group vaihtoi nimeään ja muutti pääkaupunkiseudulle

Rakennuskonserni SSR Group, jonka perustana on lahtelainen Salpausselän Rakentajat, on vaihtanut nimeään.

SSR rakentaa Kojamolle 62 vuokra-asunnon kohdetta Helsingin Laajasaloon. Kuva: SSR Uusimaa

SSR:n nimi on nyt Pallas Rakennus oy. Uusi nimi astuu heti käyttöön sekä emokonsernissa että osana sen tytäryhtiöiden nimiä. Nimenmuutoksen yhteydessä Pallas Rakennuksen pääkonttori siirtyy Lahdesta Vantaan Koivuvaaraan ja yhtiön kotipaikaksi tulee Helsinki.

Nimenmuutos on osa laajempaa rakenteellista uudistusta, jolla yhtiö vahvistaa kilpailukykyään ja yhtenäistää toimintamallejaan. Kevään aikana konserni on uudistanut omistuksensa, hallintonsa ja johtonsa. Samalla on käynnistynyt työ toimintakulttuurin ja rakenteiden kehittämiseksi.

”Viime vuosina yhtiö on kasvanut huomattavan nopeasti. Nyt on aika pysähtyä tarkastelemaan sisäisiä toimintatapojamme ja varmistamaan, että kasvu on kestävällä pohjalla. Kevään aikana olemme aloittaneet perusteellisen työn toimintakulttuurimme uudistamiseksi ja rahoitusrakenteen vahvistamiseksi. Uudella nimellä haluamme viestiä tästä työstä ja jättää vanhat toimintamallit taaksemme”, Pallas Rakennuksen toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne kertoo tiedotteessa.

Huhtikuussa toteutettiin omistusjärjestely, jossa konsernin omistus siirtyi yrittäjä Pertti Yliniemen johtamalle suomalaiselle sijoittajaryhmälle. Samalla yhtiö uudisti myös hallituksensa ja johtonsa. Länsi- ja Pohjois-Suomen liiketoiminnoista vastaa edelleen toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne ja Itä- ja Etelä-Suomen liiketoiminnoista varatoimitusjohtaja Arto Jokinen. Lautarinteen ja Jokisen lisäksi johtoryhmään kuuluu rahoituksesta ja hallinnosta vastaava varatoimitusjohtaja Arto Kukkonen.

”Työ on vielä kesken, mutta suunta on oikea. Rahoituspohjamme on vahvistumassa, ja uudistusten myötä Pallas Rakennus seisoo pian entistä tukevammin omilla jaloillaan. Vaikka nimi ja ulkoinen ilme vaihtuvat, kyse on ennen kaikkea sisäisen toimintakulttuurin muutoksesta. Olemme käyneet läpi yhtiön arvoja ja luoneet kestävät toimintamallit, joihin voimme sitoutua myös tulevaisuudessa. Kantavia periaatteitamme ovat vastuullisuus, välittömyys ja vuorovaikutus”, Lautarinne sanoo.

Konserni ennakoi liikevaihtonsa nousevan tänä vuonna 176 miljoonasta eurosta noin 200 miljoonaan euroon. Tilauskanta on kasvussa, ja kesäkuun lopussa Pallas Rakennus luovuttaa asiakkailleen ensimmäiset RS-kohteensa.

”Kasvu osoittaa, että alueellisiin kasvukeskuksiin ja osaomistajina toimiviin paikallisiin ammattirakentajiin nojaava strategiamme on toimiva. Tältä pohjalta on hyvä jatkaa eteenpäin. Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on nousta alan merkittävien toimijoiden joukkoon.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SSR Group vaihtoi nimeään ja muutti pääkaupunkiseudulle”

  1. Ei SSR Group noin vaan nimeä vaihtamalla pääse menneisyydestään.Vaikka ehkä pitäisi, kun omistus ja hallitus vaihtui. MInulle kuitenkin Pallas=SSR.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat