Kokeile kuukausi maksutta

SSR kommentoi johdon henkilöihin kohdistuvia verorikosepäilyjä – ”jatkamme normaalisti rakennushankkeidemme parissa”

SRR Group kommentoi verkkosivuillaan Salpausselän Rakentajien johdon henkilöihin kohdistuvaa esitutkintaa.

Arto Kukkonen. Kuva: Anne Kurki

Verohallinto on tehnyt Hämeen poliisilaitokselle tutkintapyynnön, jossa pyydetään selvittämään, ovatko Salpausselän Rakentajat Oy:n toiminnasta vastuussa olevat henkilöt syyllistyneet verorikokseen.

Esitutkinta liittyy vuosiin 2015-2016. Lue asiaa koskeva juttu tästä.

SSR Groupin verkkosivuilla oleva tiedotteen mukaan käynnissä oleva viranomaisprosessi ei vaikuta SSR Groupin tai sen alueyhtiöiden liiketoimintaan.

”Olemme luovuttaneet viranomaisille heidän pyytämänsä tiedot ja annamme heille nyt työrauhan. Yhtiö ei voi tämän tarkemmin ottaa kantaa yksittäisiin henkilöihin kohdistuvaan esitutkintaan”, SSR Groupin toimitusjohtaja Arto Kukkonen toteaa yhtiön verkkosivuilla.

”Viranomaisprosessilla ei ole vaikutusta yhtiön liiketoimintaan, vaan jatkamme normaalisti rakennushankkeidemme parissa”, Kukkonen toteaa.

Yhtiö ei tiedota tutkintapyynnön sisällöstä tarkemmin esitutkinnan tässä vaiheessa.

Rakennuslehdelle Kukkonen sanoo, että yhtiön toiminta jatkuu ”ilman muuta” normaalisti. Hänen mukaansa tilauskanta on hyvä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “SSR kommentoi johdon henkilöihin kohdistuvia verorikosepäilyjä – ”jatkamme normaalisti rakennushankkeidemme parissa””

 1. Rakennusfirmojen työkalupakeissa on useita vero- ym. kikkoja.
  Rakennushankkeiden tulouttaminen halutulle tilikaudelle ja poistojen suunnitelu on laillista verosuunnitelua. Harmaalle pinnalle mennään, kun varallisuutta ja velkoja jaetaan eri yrityksille.

  KIrjanpidollisesti voidaan kikkailla esim. yrityksestä irrotettavan omaisuuden arvoilla (myytävän omaisuuden aliarviointi ja yritykseen jäävän omaisuuden yliarviointi tai vastuiden epämääräinen ilmoittaminen jne.) Kirjanpidollisia kikkoja on todella paljon. Haalittujen urakoiden arvoilla on merkitystä, kun rakennusyrityksen arvoa mitataan. Tappiollisuutta on vaikea nähdä, ennen kuin on liian myöhäistä. Urakoiden määrällä voidaan vakuuttaa lainoittajia ja yrityskauppoja suunnittelevia.

  Ulkomaisten kumppanien käyttö mahdollistaa lukuisia temppuja (alv kikkailut, pimeän palkanmaksun…).

  Iso liikevaihto ja lainoittajien usko mahdollistaa yrityksen rahastamisen esim. johdon ylisuurina palkkoina, epärehellisyyden hankinnoissa ja alihankinnoissa (kuten ostot johdon tai johdon lähipiirin omistamilta kumppaneilta).
  Baltian maista saadaan pöytälaatikkoyrityksiä todella nopeasti ja halvalla. Näiden toiminnan ja taustojen selvittely on mahdotonta kun käytetään bulvaaneja ”omistajia”.

  Yleensä ainakin verottaja jää nuolemaan näppejään.

 2. Oikeassa olet, näinhän sitä SSr menettelee

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat