”Kasvunvaraa riittää” – Lumon investoi uuteen tehtaaseen Kouvolassa

Parveke- ja terassilasitusten valmistaja Lumon rakentaa uuden lasinjalostuslaitoksen Kouvolaan.

Lumon vie parveke- ja julkisivujärjestelmiä muun muassa Norjaan.

Investoinnin suuruus on noin 10 miljoonaa euroa, ja laitoksen rakentaminen aloitetaan käynnissä olevan syksyn kuluessa. Valmistuessaan ensi kesänä 2019 laitos työllistää 5-10 toimihenkilöä ja noin 40 työntekijää. Suurin osa henkilöstöstä on uusia rekrytointeja, vaikka toimitusjohtaja Jussi Kinnusen mukaan sisäisiäkin siirtoja tehdään.

”Investoimme tulevaisuuden kasvuun ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittymiseen. Uusi syksyn 2019 aikana käynnistyvä noin 5000 neliön lasinjalostusyksikkö nostaa merkittävästi lasinjalostuksen ja laminoinnin kapasiteettia. Uusiin tuotantotiloihin ja koneisiin keskittyvä investointi on osa käynnissä olevaa P20-strategiaamme, jossa Lumon tähtää kannattavaan kasvuun ja liikevaihdon tuplaamiseen etenkin kansainvälisillä markkinoilla”, Kinnunen kertoo.

Tehtaan tuotannosta menee Kinnusen mukaan yli puolet ulkomaille.

”Meillä on aina ollut uskallusta investoida”

Viime vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli noin 120 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskenteli 950 henkeä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Espanjassa ja Kanadassa.

”Näillä nykyisillä markkina-alueilla, joilla olemme, riittää vielä kasvunvaraa. Pidämme toki silmät auki uusien markkinoiden varalta, mutta aktiivisesti emme tällä hetkellä sellaisia hae.”

Kansainvälisen liiketoiminnan osuus Lumonilla on noin 40 miljoonaa euroa.

Edelliset tehdasinvestoinnit ovat suuruusluokaltaan 9 miljoonaa euroa ja ajoittuvat vuosille 2016 ja 2017. Tuolloin investoinnit kohdistuivat niin ikään uusiin tuotantotiloihin, toimitiloihin ja koneisiin sekä Kouvolassa että Kempeleessä. Kempeleessä sijaitsee Lumonin tytäryhtiö Visor Oy, joka valmistaa aurinkosuojia terassi- ja parvekelasituksiin.

”Meillä on aina ollut uskallusta investoida, ehkä sen takia olemme kasvaneetkin”, Kinnunen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Kasvunvaraa riittää” – Lumon investoi uuteen tehtaaseen Kouvolassa”

Vastaa