Valtion virastotalon tilalle nousee asuntoja Tikkurilassa – Peab voitti keskeisen korttelin suunnittelukilpailun

Vantaan kaupungin uusi toimistotalo nousee naapurikortteliin.

Uudet asuinkerrostalot nousevat valtion virastotalon kortteliin, joka sijaitsee Vantaan kaupungin toimistotalon, kaupungintalon ja kirjaston kainalossa. Taustalla häämöttää asemarakennus Dixi. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen

Suunnitelmat Tikkurilan vanhojen toimistokortteleiden myllerryksestä ovat täsmentyneet. Valtion virastotalon kortteliin osoitteessa Kielotie 15 sijoittuu 500–600 uutta asuntoa lähivuosina.

Uusien kerrostalojen tieltä puretaan 1970-luvun alussa valmistunut valtion virastotalo, jossa on ollut muun muassa poliisin ja ulosottoviraston toimitiloja.

Rakentaminen voi alkaa, kun kaupunki on saanut asemakaavoituksen valmiiksi.

Valtion kiinteistöyhtiö Senaatti-kiinteistöt on valinnut Kielotie 15 suunnittelu- ja toteutuskilpailun voittajaksi rakennusyhtiö Peabin. Suunnittelijana on Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen.

Vapaarahoitteisia asuntoja on luvassa yhteensä 20 000 kerrosneliötä ja ara-tuotantoa 8 500 kerrosneliötä. Kortteliin tulee päiväkoti, ja runsas tuhat neliötä liiketilaa.

Kerrostalot ovat pääosin 6–8-kerroksia, mutta Kielotien ja Lummetien kainaloon on nousemassa 10-kerroksinen asuintalo.

Kielotien mullistus jatkuu seuraavassa korttelissa osoitteessa Kielotie 13 Vantaan kaupunki on purkamassa vanhan talon ja rakennuttamassa tykkänään uuden toimistotalon.

Siihen sijoittuu noin 800 työntekijää hajallaan olevista toimitiloista eri puolilta Tikkurilaa. Tämänkin toimistotalon on määrä valmistua lähivuosina.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Valtion virastotalon tilalle nousee asuntoja Tikkurilassa – Peab voitti keskeisen korttelin suunnittelukilpailun”

  1. Varmastikin suuri parannus nykytilanteeseen, mutta mikä siinä on, että edelleen tehdään näitä mammuttikortteleita? Julkisivu tulee paloitella pienempiin osiin.

    Kaupunkikuvan kannalta iso virhe, jos annetaan rakentaa noin iso kortteli samasta sapluunasta. Eikö Vantaan kaupunki olekaan tosissaan Tikkurilan kehittämisen suhteen?

    1. Samaa mieltä – lähiörakentamista vaikka keskustaa puuhataan

  2. Tällä hetkellä Tikkurilan postinumero alueella on myynnissä 547 uutta asuntoa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat