Cityconin tulos laski ja jäi odotuksista

Kiinteistösijoittaja Cityconin tulos ja nettovuokratuotot laskivat loppuvuonna.

Iso Omena -kauppakeskus Espoossa kuuluu Cityconin omistuksiin. Kuva: Citycon

Tämän vuoden alussa Cityconin toimitusjohtajana aloittanut F. Scott Ball sanoo viime vuoden operatiivisen liiketoiminnan kehittyneen odotetusti.

”Vuoden 2018 aikana jatkoimme kiinteistökantamme keskimääräisen laadun parantamista ja divestoimme viisi toissijaista kiinteistöä. Käytimme divestoinneista saadut 96 miljoonan euron kokonaistuotot Mölndal Gallerian ja Lippulaivan kehityshankkeisiimme”, Ball sanoo tulostiedotteessa.

Cityconin loka-joulukuun tulos ennen veroja romahti 3,2 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavan ajan 11,4 miljoonasta eurosta. Ennustepalvelu Infront Datan kokoamassa ennusteessa analyytikot olivat povanneet keskimäärin 30 miljoonan euron tulosta.

Nettovuokratuotot supistuivat 53,7 miljoonaan euroon 53,9 miljoonasta eurosta. Odotuksissa olivat 53 miljoonan euron vuokratuotot. Vuokratuottojen laskun taustalla olivat divestoinnit ja valuuttakurssimuutokset.

Operatiivinen liiketulos pieneni neljä prosenttia 44,1 miljoonaan euroon 45,9 miljoonasta eurosta odotetun 46 miljoonan euron sijaan.

Operatiivinen osakekohtainen tulos pysyi ennallaan 0,038 eurossa.

Cityconin hallitus ehdottaa viime vuodelta maksettavaksi osinkoa 0,01 euroa osakkeelta ja lisäksi pääoman palautusta 0,12 euroa osakkeelta. Vuodelta 2012 osinko oli 0,13 euroa.

Citycon odottaa alkaneen vuoden osakekohtaisen operatiivisen tuloksena olevan 0,155-0,175 euroa viime vuoden 0,161 euron jälkeen.

Lisäksi yhtiö odottaa operatiivisen liikevoittonsa olevan 188-206 miljoonaa euroa ja operatiivisen tuloksensa 138-156 miljoonaa euroa. Viime vuoden operatiivinen liikevoitto oli 188 miljoonaa euroa ja operatiivinen tulos 144 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin tulos laski ja jäi odotuksista”

Vastaa