Tikkurila selvittää vaihtoehtoja Venäjän tehdasinvestoinnille

Maaleja valmistava Tikkurila on uudistanut taloudelliset tavoitteensa.

Elisa Markula. Kuva: Tikkurila

Samassa yhteydessä yhtiö kertoi selvittävänsä vaihtoehtoisia ratkaisuja Venäjän suunnitellulle tehdasinvestoinnille.

Tikkurila on vuodesta 2017 suunnitellut liuotinohenteisen tehtaan rakentamista Venäjälle. Osana strategiatyötään Tikkurila on uudelleenarvioinut suunniteltua investointia markkinoiden kehityksen ja tehdasinvestoinnin kannattavuuden näkökulmista.

Yhtiön tiedotteen mukaan arvioitu investoinnin tuotto ei yllä yhtiön tavoitetasolle. Venäjän liiketoiminnan kasvua tukeakseen Tikkurila selvittää kuitenkin muita vaihtoehtoja.

Suunnitellusta investoinnista aiheutuneet kustannukset ovat yhteensä noin 2,0 miljoonaa euroa, jotka kirjataan kuluksi toiselle neljännekselle.

”Olemme sitoutuneita kehittämään liiketoimintaamme Venäjällä, joka oli Tikkurilan suurin markkina-alue vuonna 2018. Tikkurila on Venäjällä kauppa- ja rakennusmaalien selkeä markkinajohtaja, ja vahvistamme asemaamme lisäämällä markkinointi- ja myyntipanostuksia Venäjällä”, toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa yhtiö panostaa etenkin vesiohenteisten tuotteiden myynnin kasvattamiseen.

Niiden myynti vastaa jo yli 75 prosenttia Tikkurilan kauppa- ja rakennusmaalien myynnistä Venäjällä. Tikkurilalla on Pietarissa Venäjällä kolme maalitehdasta.

Tikkurila on strategiatyönsä yhteydessä uudistanut pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa. Liikevaihdon osalta tavoite on sidottu markkinoiden kasvuun. Kannattavuuden, pääoman tuoton ja taserakenteen osalta pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet on pidetty ennallaan.

Tikkurila tavoittelee markkinoita nopeampaa liikevaihdon kasvua. Suhteellisen kannattavuuden osalta tavoitteena on edelleen oikaistu liikevoitto yli 12 prosenttia.

Myös osingonjakopolitiikka säilyy ennallaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurila selvittää vaihtoehtoja Venäjän tehdasinvestoinnille”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat