Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n yhteissijoitusten arvo on jo 2 miljardia – uusia mahdollisia kohteita saman verran

Vuoden 2018 alusta aloittaneen YIT:n Kiinteistöt-segmentin yhteissijoitusten kokonaisarvo on noussut jo kahden miljardin euron luokkaan. Luku sisältää YIT:n ja sen kumppaneiden oman pääoman ehtoiset sijoitukset sekä velkaosuudet. Kokonaisarvoltaan suurimmat ovat Regenero ja Triplan kauppakeskus.

Koska Kiinteistöt-segmentin sijoitukset ovat yhteissijoituksia kumppaneiden kanssa ja myös velkavipua on käytössä, niihin oli vuoden lopussa sitoutunut YIT:n omaa pääomaa maltilliset 164 miljoonaa euroa.

”Kantava ajatus on, että omistamme aina kumppaneiden kanssa. Sitä kautta pystymme jo rakennusvaiheessa osallistumaan useampiin hankkeisiin ja luomaan konsernille kasvumahdollisuuksia. Kun jäämme vielä valmistumisen jälkeen omistamaan niitä, pystymme luomaan salkun, joka tuo tasaisempaa kassavirtaa ja tulosta kuin perinteinen gryndaaminen”, YIT:n Asumisen sijoitushankkeista vastaava johtaja Pasi Huhtakangas kertoo Rakennuslehdelle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n yhteissijoitusten arvo on jo 2 miljardia – uusia mahdollisia kohteita saman verran”

Viimeisimmät näkökulmat