Kokeile kuukausi maksutta

YIT alkaa sijoittaa vuokra-asuntoihin – sijoitusyhtiössä mukana myös finanssiyhtiöitä

YIT ja muista yrityksistä muodostuva rypäs perustavat yhteisyrityksen, joka sijoittaa YIT:n rakentamiin vuokrakäyttöön suunnattuihin asuntoihin Suomessa.

Kuuntele juttu

Yhteisyrityksessä sijoittajina ovat YIT 49 prosentin osuudella sekä ryhmä suomalaisia yksityisiä sijoitusyhtiöitä mukaan lukien Oma Säästöpankki ja LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa. Samassa yhteydessä YIT myy muodostettavalle yhteisyritykselle lähes 600 valmista tai rakennusvaiheen loppuvaiheessa olevaa asuntoa, jotka sijaitsevat eri puolilla Suomea. Myytävien asuntojen arvo on yhteensä yli 100 miljoonaa euroa.

Perustettava yhteisyritys vuokraa omistamiaan asuntoja, ja vuokranvälityksestä vastaa osittain YIT:n oma asuntovuokraustiimi. Asuntokannan hallinto sekä yhteisyrityksen raportointi on ulkoistettu FinCap-konsernille.

Vahvistamalla vuokra-asuntotarjontaa YIT panostaa strategiansa mukaisesti suhdanteita kestäviin liiketoimintoihin, jotka perustuvat pitkäaikaisiin palvelu- tai vuokrasopimuksiin tai trendinomaisesti kasvavaan kysyntään. Vuokra-asunto-omistusten tavoitteena on tuottaa YIT:lle tasaista kassavirtaa ja luoda arvonnousupotentiaalia realisoimalla asunnot vaiheittain sopivalla hetkellä. Asuntokannan tehokas käyttö ja uudenlaiset omistusmallit kasvattavat myös yhtiön investointikapasiteettia ja lisäävät pääoman kiertonopeutta.

”Haluamme tarjota jokaiselle asiakkaallemme sopivan asumismallin. Yhteisyrityksen perustaminen ja laajan vuokra-asuntosalkun luominen ovat osa tätä strategista panostustamme asumisen palveluihin ja asiakkaisiimme”, YIT:n asumisen palveluista ja asiakkuuksista vastaava johtaja Pekka Helin kertoo tiedotteessa.

YIT raportoi yhteisyrityksen omistuksen, vuokratuotot ja mahdolliset myyntivoitot asuntojen jälleenmyynnin yhteydessä Kiinteistöt-segmentissä. Nyt toteutetut asuntojen kappalemääräiset myynnit yhtiö raportoi sijoittaja-asuntomyynteinä Asuminen Suomi ja CEE -segmentissä. Myytävät asunnot ovat pääosin valmiita. YIT kirjaa valmiiden myytävien asuntojen osalta 51 prosenttia syntyvästä liikevaihdosta ja tuloksesta ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen. YIT:n oman omistusosuuden osalta (49 %) rakentamisen liikevaihto ja tulos tuloutuvat vasta asuntojen jälleenmyynnin yhteydessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “YIT alkaa sijoittaa vuokra-asuntoihin – sijoitusyhtiössä mukana myös finanssiyhtiöitä”

  1. Vakuutusyhtiöiden mukanaolo ja sijoittaminen näihin rakennusyhtiöihin pitäisi saada paljon läpinäkyvämmäksi. Ei tulisi niin paljon epäilyjä Suomalaisesta korruptiosta ja väärällä rahalla tukemisesta. MOT tai jokin muu taho voisi vähän penkaista millä logiikalla homma toimii.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat