YIT:n Kiinteistöt-toimiala aloittaa toimintansa vuoden alusta

YIT:n uusi Kiinteistöt-toimiala aloittaa toimintansa 1.1.2018.

Näkymä Triplaan kaakosta. Kuva: YIT.

Tiedotteen mukaan uusi toimiala keskittyy merkittävien hankekehityskohteiden kehitysvaiheen rahoittamiseen sekä tonttien ja kehitettyjen kiinteistöjen omistamiseen ja edelleen realisointiin sopivalla hetkellä.

Strategiansa mukaisesti YIT:n tavoitteena on tehdä merkittävä osa suurista ja pitkäaikaisista investoinneista kumppanien kanssa. Toimialasta vastaa toistaiseksi talousjohtaja Esa Neuvonen. YIT tiedotti uuden toimialan perustamisesta pörssitiedotteella 19.6.2017.

Tiedote kertoo, että toimialan toiminta keskittyy suurten kehityshankkeiden omistamiseen ja rahoitusrakenteiden luontiin. Hankkeiden hankekehitys- ja toteutusvastuu säilyy olemassa olevilla toimialoilla.

Uuden toimialan alla raportoidaan YIT:n nykyisistä hankkeista muun muassa Triplan kauppakeskuksen, E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritiehankkeen, Regeneron ja YCE Housing I -rahaston omistukset.

Kaikkiaan toimialan alla raportoitavien omistusten investointiarvo on yli 1 000 miljoonaa euroa, josta YIT:n oman pääoman ehtoisten sijoitusten tai annettujen sitoumusten määrä yhteisyrityksissä on noin 180 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on kasvattaa investointien kokonaisarvoa yli 2 miljardiin euroon vuoden 2020 loppuun mennessä. Tästä YIT:n oman pääoman ehtoisten sijoitusten tai annettujen sitoumusten määrä olisi noin 300-400 miljoonaa euroa.

YIT:n mukaan uuden toimialan tarkoituksena on selkiyttää kumppanuusmallisten hankkeiden raportointia, parantaa kyvykkyyttä toteuttaa isoja hankkeita sekä mahdollistaa samalla tasaista kassavirtaa tuottavan hankeportfolion rakentuminen.

Pitkällä aikajänteellä YIT:n tavoitteena on jatkossakin myydä omistuksensa sopivaksi katsomallaan hetkellä loppusijoittajille. Investoinnit hankkeisiin tehdään konsernin toimialalle määrittelemien taloudellisten tavoitteiden mukaisesti.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “YIT:n Kiinteistöt-toimiala aloittaa toimintansa vuoden alusta”

  1. YIT on ilmeisesti ollut liian pitkään Venäjällä, pahalta näyttää kun tulossa on kova kilpailu vuokralaisista.

  2. Onhan se hyvä että joku laittaa kapuloita rattaisiin näille hyväveliverkostoille!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat