Kokeile kuukausi maksutta

FT: Suomen Koneelle uusi kilpailija kisassa Thyssenkruppin hissiliiketoiminnoista

Advent International, Cinven ja Abu Dhabin sijoitusrahasto tekevät yhdessä tarjouksen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnasta, Financial Times kertoo. Myös suomalainen Kone havittelee sitä.

Kuva: Aku Isotalo / HS

Yhdysvaltalainen pääomasijoittaja Advent International, brittiläinen pääomasijoitusrahasto Cinvent ja Abu Dhabin emiirikunnan sijoitusrahasto valmistautuvat tekemään yhteisen tarjouksen saksalaisen ThyssenKruppin hissiliiketoimintojen ostosta, taloussanomalehti Financial Times kertoi tiistaina nimettömiin lähteisiin viitaten.

Tarjous kilpailee suomalaisen hissiyhtiö Koneen tarjousta vastaan. Myös japanilainen Hitachi on ilmaissut kiinnostuksensa Thyssenkruppin hissiliiketoimintojen ostoon.

Kauppahinta-arviot ovat vaihdelleet yli kymmenestä miljardista eurosta 21 miljardiin euroon.

Financial Timesin mukaan ruotsalainen pääomasijoittaja QT on vetäytynyt tarjouskilvasta.

Thyssenkrupp kertoi aiemmin syyskuussa aloittaneensa hissitoimintojensa myymisestä tarjouskilpailun.

Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoi syyskuun alussa saksalaisten Handelsblattin ja Rheinische Postin haastattelussa, että Koneen mielestä Koneen ja Thyssenkruppin hissitoimintojen yhdistyminen olisi loogisin ratkaisu hissialalla.

”Yhtiöiden välillä on ollut yli parikymmentä vuotta erilaisia keskusteluja yhdistymisestä johtuen siitä, että teollinen logiikka on niin erinomainen”, Ehrnrooth sanoi HS:n haastattelussa.

Syinä hän mainitsi muun muassa sen, että Kone ja Thyssenkruppin hissitoiminta täydentäisivät toisiaan maantieteellisesti.

Tiettävästi myös suuret pääomasijoittajat Carlyle, CVC, KKR ja Blackstone perehtyvät tarjouspyyntöön ja harkitsevat erilaisten sijoittajaryhmien muodostamista, Financial Times kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “FT: Suomen Koneelle uusi kilpailija kisassa Thyssenkruppin hissiliiketoiminnoista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat