Kokeile kuukausi maksutta

Thyssenkrupp kertoo vihdoin harkitsevansa hissiliiketoimintansa myyntiä – Kone eri lähteiden mukaan yhä kiinnostunut ostamaan

Thyssenkruppin ennuste kuluvan vuoden tuloksesta heikkeni huomattavasti.

Kuuntele juttu

Saksalainen Thyssenkrupp-konserni kertoo arvioivansa yhtiön hissiliiketoimintaan liittyviä ostohaluja.

Yhtiö on aiemmin kertonut ainoastaan harkitsevansa hissiliiketoiminnan listaamista pörssiin. Syynä ovat konsernin heikko taloudellinen tilanne ja aiemmin epäonnistunut yhdistyminen intialaisen Tata-konserin kanssa.

Thyssenin hissiliiketoiminnasta on eri lähteiden mukaan kiinnostunut myös suomalainen hissinvalmistaja Kone. Yhtiö itse ei ole kommentoinut asiaa.

Kauppa olisi toteutuessaan eri arvioiden mukaan noin 14–16 miljardin euron suuruinen ja samalla Suomen yrityshistorian suurimpia. Se tekisi Koneesta yli kaksi kertaa nykyisen kokoisen yrityksen usealla mittarilla ja samalla alansa suurimman yhtiön esimerkiksi markkinaosuudella mitattuna.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan kaupasta ovat kiinnostuneet myös yksityiset pääomasijoitusyhtiöt KKR, Advent ja CVC.

Thyssenkrupp on suuri yli 30 miljardin liikevaihdolla toimiva konserni, jonka tuoteportfoliosta löytyvät hissien lisäksi esimerkiksi sukellusveneet ja autojen osat.

Torstaina konserni ilmoitti jo neljännestä tulosvaroituksesta toimitusjohtaja Guido Kerkhoffin aikana, Reuters kertoo.

Konsernin heikko taloudellinen tilanne sai tänään vahvistusta, kun yhtiö arvioi tiedotteessaan operatiivisen tuloksensa laskevan tänä vuonna 800 miljoonaan euroon. Aiempi arvio operatiivisesta tuloksesta oli 1,1–1,2 miljardia euroa.

Yhtiö kertoo syyn olevan kahden Thyssenin ydinliiketoimintaan vaikuttavan markkinan, eli auto ja teräsmarkkinan, heikkous.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Thyssenkrupp kertoo vihdoin harkitsevansa hissiliiketoimintansa myyntiä – Kone eri lähteiden mukaan yhä kiinnostunut ostamaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat