Aureit muuttaa ostotarjoustaan Hoivatiloista – 50 prosentin omistus riittää

Belgialaisen Aedifican omistama Aureit Holding muuttaa tarjoustaan kiinteistöyhtiö Hoivatiloista.

Kuva: Mikael Kunnari / Hoivatilat oyj

Aureit ilmoitti tänään, että ostotarjouksen toteutuminen edellyttää, että se saa haltuunsa yli 50 prosenttia Hoivatilan ulkona olevista osakkeista. Aiemmin vaatimus oli yli 90 prosenttia osakekannasta. Aureit tarjoaa Hoivatiloista 14,75 euroa osakkeelta.

Ostotarjouksen hyväksymisaika alkoi 11. marraskuuta ja sen on suunniteltu päättyvän 2. joulukuuta ellei tarjousaikaa jatketa ostotarjouksen ehtojen mukaisesti.

Viime viikolla Hoivatilojen osakkeista 8,6 prosenttia rahastojensa kautta omistava Clearance Capital ilmoitti, ettei se hyväksy Aureitin tarjousta ja kehotti myös muita osakkeenomistajia tekemään samoin. Clearance Capitalin mukaan tarjous ei vastaa odotuksia tulevista tuotoista.

Yhtiö sanoi kirjeessään Hoivatiloille, että sen tietojen mukaan Hoivatiloista yhteensä 28,4 prosenttia omistavilla osakkeenomistajilla ei ole aikomusta hyväksyä tarjousta.

Myös analyytikkotalo Inderes suositteli maanantaina, etteivät Hoivatilojen omistajat hyväksy tarjousta. Inderesin suosituksen taustalla on Hoivatilojen julkistettu kolmannen neljänneksen osavuosikatsaus ja Clearance Capitalin aiempi kannanotto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aureit muuttaa ostotarjoustaan Hoivatiloista – 50 prosentin omistus riittää”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat