Kokeile kuukausi maksutta

Helle: Teknologiateollisuusyritykset voivat vaatia Sähköliitolta ”merkittäviä vahingonkorvauksia”

Teknologiateollisuuden mukaan SAK:laisen Sähköliiton lakko on laiton, minkä vuoksi liitto voi joutua suuriin vahingonkorvauksiin.

Teknologiateollisuus vaatii Sähköliittoa lopettamaan lakkonsa heti ja uhkaa vahingonkorvausvaatimuksilla. (Kuva: Schneider Electric)

Sähköliiton lakko alkoi 5. joulukuuta ja sen on määrä jatkua tammikuulle. Taustalla on liiton halu jäädä Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisen sopimuksen ulkopuolelle, koska liitto pelkää työehtojen ja palkkojen jäävän siinä heikommiksi.

Teollisuuden sähköalan työntekijöiden työehdot sisällytettiin Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton väliseen työehtosopimukseen pari vuotta sitten. Sähköliitto haluaisi nyt työpaikoille myös omat luottamusmiehensä.

Teknologiateollisuuden mukaan laittoman lakon kohteena oleville yrityksille on aiheutunut huomattavat vahingot.

”Liitto altistaa itsensä erittäin merkittäville vahingonkorvausvaatimuksille. Lakon kohteena olevat yritykset voivat vaatia korvauksia aiheutetuista taloudellisista menetyksistä”, sanoo Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle tiedotteessa.

Teknologiateollisuus vaatii, että Sähköliitto lopettaa lakot välittömästi. Teknologiayritysten palkkalistoilla työskentelee kaikkiaan noin tuhat Sähköliiton jäsentä.

Sähköliiton ilmoituksen mukaan liiton järjestöpoliittinen lakko jatkuu neljä viikkoa eli 2. tammikuuta saakka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helle: Teknologiateollisuusyritykset voivat vaatia Sähköliitolta ”merkittäviä vahingonkorvauksia””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat