Kokeile kuukausi maksutta

NCC:n tahtituotantopilotissa Konepajalla läpimenoaika puolittui ja hotellihuoneiden laatu parani

Tahtituotannon edut hotellihuoneiden sisävalmistustöissä ovat selvät. Läpimenoaikaa voidaan lyhentää teoriassa jopa puoleen, laatu paranee ja lopun aikataulukaaokselta vältytään, kerrotaan NCC:n Folks Hotelsin työmaalla Helsingissä.

Mallihuone on valmis ja sisustettu.

Folks Hotels Konepaja on NCC:lle tahtituotannon ensimmäinen pilottikohde Suomessa. Kiinnostus on ollut kova ja vieraita on tällä VR.n vanhalla konepaja-alueella Helsingissä käynyt Ruotsista asti. Tanskassa NCC on kokeillut hyvin tuloksin tahtituotantoa mukailevaa tuotantomallia pientalojen uudistuotannossa, mutta Suomessa tuo tapa on NCC:lle uusi. Kovin tuttua se ei ole vielä muillekaan rakennusliikkeille.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “NCC:n tahtituotantopilotissa Konepajalla läpimenoaika puolittui ja hotellihuoneiden laatu parani”

  1. Rakennusala on logistiikkaa. Siis siirretään rakennusmateriaali loppusijoituspaikkaan mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti. Ja niin, että ammattimiehillä on mahdollisuus ansaita kunnon palkka. Tässä jutussa ammattimiehet eivät päässeet täyteen vauhtiin, koska eri aloilla on erilaiset päiväsuoritukset. On hyödyllistä tutkia eri urakoitsijoiden työsuoritusten välisiä suhteita. Mielenkiintoista oli, kuinka paljon oli turhaa kävelyä.

    Eteenpäin, Olli Seppänen!

  2. Tahtiaika tai paremminkin läpimenoajan lyhennys rationalisoimalla on vain eräs tuotannon tavoite, mutta toimitusketjut ja ositus ovatkin sitten jo päänäkökohtien joukossa.

Viimeisimmät näkökulmat