Erkki Etola luottaa yhä SRV:hen – myös Ilpo Kokkilan pojat kasvattivat omistusosuuksiaan

Suursijoittajana tunnettu Erkki Etola näyttää luottavan edelleen SRV:n kykyyn nousta ahdingostaan, sillä hän on kasvattanut välillistä omistusosuuttaan rakennusyhtiössä.

SRV:n torstaina 18. kesäkuuta julkistaman niin sanotun liputusilmoituksen mukaan Erkki Etolan määräysvallassa oleva Tiiviste-Group kasvatti omistusosuuttaan SRV:ssä vastikään päättyneessä merkintäoikeusannissa 5,08 prosenttiin, kun se oli aiemmin 4,63 prosenttia. Tiiviste-Groupilla on nyt yhteensä vajaat 13,4 miljoonaa SRV:n osaketta. Erkki Etola omistaa suoraan 85,6 prosenttia Tiiviste-Groupista.

SRV:n verkkosivujen mukaan Tiiviste-Group oli toukokuun lopussa rakennusliikkeen yhdeksänneksi suurin omistaja. Niukasti sen edellä olivat SRV:n perustajan Ilpo Kokkilan pojat Tuomas ja Lauri hieman alle 5 prosentin jäävillä omistusosuuksillaan.

SRV tiedotti juuri myös sekä Tuomas että Lauri Kokkilan suorien ja välillisten omistusosuuksien yhtiössä ylittäneen 5 prosentin liputusrajan. Molempien omistusosuudet ovat nyt 5,1 prosenttia, kun ne olivat aiemmin 4,92 prosenttia. Eli molempien Kokkilan veljesten omistusosuus SRV:ssä on edelleen niukasti suurempi kuin Etolan Tiiviste-Groupin.

Kokkilan perheen omistuksellinen asema SRV:ssä on vastikään päättyneen merkintäoikeusannin jälkeen todella vahva. Ilpo Kokkilan kolmannen pojan Timo Kokkilan mukaan sekä perheen sijoitusyhtiön Pontoksen että hänen oman sijoitusyhtiönsä Havu Capitalin omistusosuudet rakennusyhtiössä kasvoivat annissa prosentin kymmenyksillä. Pontos oli toukokuun lopussa suurin yksittäinen omistaja SRV:ssä 17,35 prosentin osuudella ja Havu Capitalin omistusosuus oli 5,77 prosenttia. Lisäksi Ilpo Kokkilan omalla sijoitusyhtiöllä Kolpi Investmentsillä oli toukokuun lopussa 8,72 prosentin omistusosuus SRV:ssä. Sen omistusosuuden mahdollisista muutoksista SRV ei ole tiedottanut.

Pörssiyhtiön pitää aina tehdä niin sanottu liputusilmoitus, kun jonkun osakkaan omistusosuus ylittää 5, 10, 15, 20, 25, 30, 50, 2/3 ja 90 prosentin rajan yhtiön äänimäärästä tai osakkeiden lukumäärästä. Jos omistusosuuden muutoksia tapahtuu näiden prosenttirajojen välimaastossa, liputusilmoitusta ei tarvitse tehdä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Erkki Etola luottaa yhä SRV:hen – myös Ilpo Kokkilan pojat kasvattivat omistusosuuksiaan”

Jätä kommentti