Kokeile kuukausi maksutta

SRV järjestää 50 me:n merkintäetuoikeusannin – osa yhtiön tervehdyttämisohjelmaa

Merkintähinta on 0,38 euroa jokaiselta uudelta osakkeelta.

Rakennusyhtiö SRV on tänään päättänyt järjestää enintään 50 miljoonan euron merkintäetuoikeusannin osana tervehdysohjelmaansa.

SRV:n osakkeenomistajille merkittäväksi enintään 131 049 371 SRV:n uutta osaketta heidän olemassa olevien osakkeiden omistuksen suhteessa merkintähintaan 0,38 euroa jokaiselta uudelta osakkeelta.

SRV:n osakkeenomistaja saa kutakin täsmäytyspäivänä (26. toukokuuta) omistamaansa SRV:n osaketta kohden yhden merkintäoikeuden. Yhdellä merkintäoikeudella saa merkitä yhden uuden osakkeen. Merkintäaika alkaa 29.5. ja päättyy 12.6.

Osakeannin tarkoitus on parantaa SRV:n taseasemaa, likviditeettiä ja taloudellista asemaa. Sen pääjärjestäjänä toimii Danske Bankin Suomen sivuliike.

SRV on saanut Ilmariselta, Pohjola Vakuutukselta, OP-Henkivakuutukselta, Varmalta, Tiiviste-Groupilta ja Pontokselta sitoumukset merkitä osakeannissa uusia osakkeita yhteensä 40 miljoonalla eurolla täysimääräisesti niille kirjattavien merkintäoikeuksien perusteella. Lisäksi edellämainituista muut kuin Varma ovat sitoutuneet merkitsemään uusia osakkeita, jotka mahdollisesti jäävät merkitsemättä.

Merkintäsitoumuksen antajien omistamat osakkeet edustavat 47,2 prosenttia kaikista SRV:n osakkeista, ja annetut merkintäsitoumukset edustavat 80,3 prosenttia uusista osakkeista.

Merkintäsitoumuksen antajat ovat oikeutettuja yhteensä noin 101 000 euron palkkioon merkintätakauksestaan.

Inderesin arvio (25.5.2020) osakeannista:

”Maksimissaan 50 MEUR:n merkintäetuoikeusannissa lasketaan liikkeelle enintään 131 049 371 osaketta merkintähintaan 0,38 euroa. Yhdellä osakkeella saa yhden merkintäoikeuden ja annin toteutuessa täysimääräisesti kasvaa yhtiön osakkeiden määrä kokonaisuudessaan noin 99 %:lla ja uudet osakkeet vastaavat noin 50 %:sta kaikista osakkeista annin jälkeen. Laimennusvaikutus antiin osallistumatta jättäville osakkeenomistajille on siis merkittävä.

22.5. päätöskurssilla (0,81 euroa) laskettuna osakkeen teoreettinen hinta merkintäoikeuden irtoamisen jälkeen on laskelmillamme 0,60 euroa. Tämä tarkoittaa, että merkintähinta vastaa noin 36 %:n laskennallista alennusta osakkeen teoreettiseen hintaan nähden ja merkintäoikeuden arvo laskelmillamme on 0,21 euroa.

Antiin on saatu etukäteissitoumuksia merkittäviltä sijoittajilta 40 MEUR:n edestä, ja ottaen huomioon annin huomattavan alennuksen teoreettiseen hintaan nähden, pidämme todennäköisenä, että anti merkataan täyteen. Ennusteissamme odotamme yhtiön annin toteutuvan täysin 50 MEUR:n edestä ja osakemäärän kasvavan näin 262,6 miljoonaan osakkeeseen.

Osakeantien ja tervehdyttämistoimien tulisi nostaa yhtiön omavaraisuusaste (ilman IFRS 16 -vaikutusta) arviolta yli 30 %:n tasolle ja velkaisuusasteen (ilman IFRS 16 -vaikutusta) arviolta tasolle 70-85 % vahvistaen SRV:n taloudellista asemaa merkittävästi.
Sijoittajien kannalta yhtiön riskiprofiili antien myötä laskee ja seuraavaksi yhtiön olisi saatava operatiivinen suoritus kestävästi nousu-uralle.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV järjestää 50 me:n merkintäetuoikeusannin – osa yhtiön tervehdyttämisohjelmaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat