SRV:n osakeanti ylimerkittiin – se tuo noin 50 miljoonan bruttotuotot

SRV Yhtiöt oyj:n merkintäetuoikeusannin merkintäaika päättyi 12. kesäkuuta. Osakeanti ylimerkittiin hieman.

Osakkeita merkittiin alustavan tuloksen mukaan yhteensä noin 141,4 miljoonaa, joka vastaa noin 107,9 prosenttia tarjotuista hieman yli 131 miljoonasta osakkeesta. 96,7 prosenttia tarjotuista osakkeista merkittiin käyttäen merkintäoikeuksia ja noin 14,6 miljoonaa osaketta ilman merkintäoikeuksia.

Osakekohtainen merkintähinta oli 0,38 euroa osakkeelta. SRV saa annista noin 50 miljoonan euron bruttotuotot.

”Nyt päättyvä merkintäetuoikeusanti merkittiin täysimääräisesti, mikä tuo yhtiölle noin 48,5 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Viime kuussa kerroimme, että myös osana tervehdyttämisohjelmaamme järjestetty hybridivelkakirjojen haltijoille suunnattu anti onnistui hyvin. Molempien antien onnistumiset ovat hieno osoitus luottamuksen vahvistumisesta yhtiötä kohtaan”, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola sanoo tiedotteessa.

”Tervehdyttämisohjelmamme laajan toimenpidekokonaisuuden menestyksekkään toteutuksen ansiosta olemme vahvistaneet tasettamme ja parantaneet rahoitusasemaamme merkittävästi. Seuraavassa vaiheessa yhtiön kehittämistä keskitymme operatiiviseen tuloksentekoon ja liiketoimintamme kehittämiseen.”

Osakeannin lopullinen tulos julkaistaan arviolta 17. kesäkuuta SRV:n hallituksen hyväksyttyä tehdyt merkinnät. Uudet osakkeet rekisteröidään kaupparekisteriin arviolta 18. kesäkuuta. Osakeannin myötä SRV:n osakkeiden lukumäärä kutakuinkin tuplaantuu yhteensä noin 263 miljoonaan osakkeeseen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “SRV:n osakeanti ylimerkittiin – se tuo noin 50 miljoonan bruttotuotot”

  1. Tuotti? Tämä yhtiö ei ole tuottanut vuosiin muuta kun tappiota.. Nyt kiristettiin osakkeenomistajilta 50 miljoonaa hätärahaa.. sillä hetken taas vuotava laiva seilaa. Tämä firma ei kauan tule pinnalla pysymään. Järkevin osa yhtiön johdosta ja työntekijöistä on tämän todenneet ja tehneet omaat ratkaisunsa. Yrityskultuurin tuntien, tuohon firmaan ei parhaat ole jääneet, eikä sinne mene.

    1. Ihmettelin kyllä tuota samaa tuotto -sanaa, kyllä tuotto syntyy liiketoiminnasta eikä osakeannista. Liiketoiminta taas ei SRVssä ole vuosiin tuottanut muuta kuin tappiota.

      Toivottavasti saisivat asiat kuntoon, ison firman vaikeudet eivät koskaan ole alalle yleisesti mitään hyvä juttu. Valitettavasti ei vaan kovin hyvältä ole näyttänyt.

Jätä kommentti