Skanska toteuttaa Metsä Fibren sahan rakennustyöt Raumalla

Skanska ja Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ovat sopineet uuden Raumalle rakennettavan sahan rakennusteknisten töiden toteuttamisesta.

Projekti kattaa yhteensä noin 44000 bruttoneliömetriä. Kokonaisuuden suurimmat osuudet ovat sahalinjarakennus, tuore- ja kuivalajittelurakennus, paketointi sekä kuivaamo. Kuivaamon osalta Skanska toteuttaa perustuslaatan, jonka koko on hieman yli 20000 neliömetriä. Lisäksi alueelle rakennetaan pienempiä rakennuksia, kuten seulomo, kuorimo sekä paketointi- ja lähtölogistiikan rakennus.

Skanska käynnistää rakennustyöt elokuun 2020 alkupuolella, ja ne valmistuvat syyskuun lopussa 2021. Sahan laiteasennukset aloitetaan vaiheittain vuoden 2021 alkupuolella, ja tuotannon on määrä käynnistyä vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

”Työturvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeä asia, ja Skanskan valintaa kumppaniksi puolsivat yhteneväiset turvallisuustavoitteet Metsä Fibren kanssa. Uskomme vahvasti, että Skanska vastaa rakentamiselle asetettuihin aikatauluihin ja laadullisiin vaatimuksiin”, Rauman sahaprojektin projektijohtaja Harri Haapaniemi kertoo tiedotteessa.

”Työturvallisuus- ja aikatauluasiat olivat tärkeimpiä kriteerejä urakoitsijavalinnassa, ja näissä asioissa koemme pystyvämme tuomaan lisäarvoa hankkeelle”, tulosyksikön johtaja Kimmo Korkiamäki Skanskalta sanoo.

Rauman sahan maanrakennustyöt käynnistyivät toukokuun lopulla. Maanrakennustyöt alkoivat maanalaisten sähkö-, putki- ja putkijohteiden rakentamisella.

Metsä Fibre investoi kokonaisuudessaan uuden sahan rakentamiseen noin 200 miljoonaa euroa, ja uuden yksikön vuosituotanto on noin 750000 kuutiota mäntysahatavaraa. Sahalaitoksen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1500 henkilötyövuotta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa Metsä Fibren sahan rakennustyöt Raumalla”

Jätä kommentti