Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän Hippokselle rahoitustarjous – tarjolla 43 miljoonaa yksityistä rahaa

Rakennustyöt voisivat alkaa ensi syksynä ja niiden arvioidaan kestävän 2,5-3 vuotta.

Hanke sisältää peruskorjatun ja laajennetun jääareenan, liikuntakeskuksen ja voimistelutilat, harjoitusjäähallit sekä osaamiskeskuksen, johon sijoittuvat palvelut sekä oppilaitos- ja tutkimustilat. (Kuva: Lehto Group/Kai Ruuhonen)

Jyväskylässä liikunnan, urheilun ja tutkimuksen kärkihanke Hippos on etenemässä. Jyväskylän kaupunki on saanut Taaleri Sijoitus oy:n, Timo Everin ja Ilkka Kilpimaan omistamalta Sepos oy:ltä tarjouksen 43 miljoonasta eurosta Hippos-hankkeeseen ja Jyväskylän Hippos kommandiittiyhtiöön.

Kommandiittiyhtiön omistavat Jyväskylän kaupunki ja Lehto Group. Alueen rakentaminen voi alkaa jo syksyllä 2021, mikäli rahoitusneuvottelut etenevät suotuisasti. Rakennustöiden arvioidaan kestävän 2,3-3 vuotta.

Yksityiskohdista käydään vielä neuvotteluja ja muutettujen suunnitelmien eteenpäin vieminen edellyttää Jyväskylän kaupunginvaltuuston päätöstä. Joka tapauksessa tämä on merkittävä askel eteenpäin Hippoksen toteutuksessa”, toteaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto tiedotteessa. 

Tarjouksen taustalla tarkennettu suunnitelma

Sijoittajaneuvotteluissa saadun palautteen pohjalta Hippoksen suunnitelmia on muutettu. Muokatun suunnitelman kustannukset ovat noin neljänneksen alkuperäistä suunnitelmaa pienemmät.

Kokonaiskustannusten arvioidaan olevan noin 150 miljoonaa euroa. Hanke sisältää peruskorjatun ja laajennetun jääareenan, liikuntakeskuksen ja voimistelutilat, harjoitusjäähallit sekä osaamiskeskuksen, johon sijoittuvat palvelut sekä oppilaitos- ja tutkimustilat.

Alkuperäinen hanke oli kokonaiskustannuksiltaan noin 200 miljoonaa ja sisälsi monitoimiareenan, jalkapallostadionin, liikuntakeskuksen, erillisen voimistelutalon ja areenakeskuksen.

Hippoksen kokonaisrahoitus koostuisi Sepoksen 43 miljoonan lisäksi Lehto Groupin ja Jyväskylän kaupungin pääomaosuuksista. Loput hankkeen rahoituksesta muodostuu Hippoksen kommandiittiyhtiön laina- ja rahoitusjärjestelyistä. Lehto Group toimii edelleen rakentajana.

Hippoksen muutettu hankekokonaisuus tuodaan kaupunginvaltuuston päätöksentekoon loppuvuoden aikana.  Taustalla muutetun hankkeen rakennussuunnittelua viedään jo eteenpäin. Liikuntakeskuksen tarkempi suunnittelu käynnistetään yhdessä liikuntaseurojen kanssa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 8 kertaa

8 vastausta artikkeliin “Jyväskylän Hippokselle rahoitustarjous – tarjolla 43 miljoonaa yksityistä rahaa”

 1. Garden ja Turku jäissä, nyt rahat voi käyttää sentään Jyväskylään, joka sekin on hieno kiekkokaupunki.

 2. ”Muokatun suunnitelman kustannukset ovat noin neljänneksen alkuperäistä suunnitelmaa pienemmät”
  Halvalla pitää tehdä. Lato lopputuloksena? Lehdon laatu ei kelvannut Lippulaivaan…

  1. Lippulaiva on kauppakeskus, jossa espoolaiset kermaperseet ostavat vaatteita ja käyvät moccalatella. Hippoksella pyörii persaukiset jätkälätkät ja niiden nakkimukista ja halvasta bissestä haaveilevat fanit. Jyväskyläläisen veronmaksajan toiveissa varmaan on, että urheilutiloja ei vuorata marmorilla.

   1. Hippokselle ei tarvita mitään uutta hömppää , nykyinen riittää kun ne peruskorjataan !!

    1. Monasti vanhojen rakennusten peruskorjaus maksaa enemmän kuin uusien tekeminen. Ja Hippoksellakin on liikuntatiloja, joissa on aika vakavia sisätilaongelmia, joiden poistaminen on vaikeaa, jollei mahdotonta.

     Mistä kaupunki kerää rahat peruskorjauksiin ? Kyllä sekin vaan aika paljon maksaa. Pakko niille tiloille on jotain tehdä.

     1. Uudistuotantoa tehtäessä olisi nyt syytä keskittyä sellaisten materiaalien käyttöön, jotka ovat vähiten alttiita näille kosteus, home- ja muille sisäilman ongelmille. TATE-tekniikkaa voidaan suhteellisen helposti matkan varrella muuttaa, virittää, korjata, mutta runkorakenteille ja rakennusmateriaaleille korjaustyöt ovat kalliimpia. Monia perustavaa laatua olevia rakennusvirheitä on jo matkan varrella huomattu ja osattu eliminoida. Betoni, teräs, kivi
      ovat hyviä esimerkkejä turvallisista materiaaleista. Nyt olisi tarvetta maalaisjärkeen uudisrakentamisessa.

 3. Onko nyt oikea aika suunnitella ollenkaan tätä Hipposhanketta kun kaupungin taloustilanne on sekaisin , ihmisten työpaikat vähenee , urheiluseurat ovat varattomia ja kaupungin keskustan liiketilat ovat tyhjillään !!?!

  1. En ota kantaa nimenomaiseen hankkeeseen, vaan totean vain yleisellä tasolla, että usein kaupungin oman talouden kannalta on ollut rakennustöiden teettäminen matalasuhdanteessa, jolloin työpaiakt ovat alueella vähentyneet. Silloin työt saa usein suhteessa halvemmalla, ja työntekijät, jotka muutoin olisivat ehkä työttömänä, saa työllistettyä. Korkeasuhdanteessa rakennuttaessa käy herkästi niin, että kaupungin rahoittama hanke vähentää yksityisiä hankkeita, jos työntekijöitä on rajallisesti saatavissa, ja lisäksi kustannukset ovat silloin usein suhteessa korkeampia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat