Kokeile kuukausi maksutta

Valitus paljasti kymmenien miljoonien tukipotin Jyväskylän suurhankkeelle – iso rahoittaja vetäytyi

Fennia Varainhoidon vetäytyminen noin 200 miljoonan euron Hippos2020-projektista on kova isku Jyväskylän suurelle liikuntahankkeelle.

Hippos2020-hankkeen alustava havainnekuva pohjoisesta ilmaperspektiivistä. Kuva: PES-arkkitehdit.

Fennia Varainhoito ilmoitti maaliskuun lopulla vetäytyvänsä Hippos2020-hankkeesta liiketaloudellisten syiden vuoksi. Päätös yllätti sekä Jyväskylän kaupungin että hankkeen rakentamisen suunnittelua ja vuokralaisten hankintaa vetävän Lehto Groupin.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Tilaa Rakennuslehti

Tilaus sisältää viikkolehden ja yhden käyttäjätunnuksen digiin.

Tilaa ryhmädigi

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Valitus paljasti kymmenien miljoonien tukipotin Jyväskylän suurhankkeelle – iso rahoittaja vetäytyi”

  1. Jyväskylä on pudotettu Kokoomuksen, Keskustan ja Sdp:n aluepolitiikan tuloksena pois kasvukeskusten/kasvukaupunkien joukosta.

    Jyväskylän pitäisi panostaa koko energiansa Jkl-Lahti oikoradan saamiseksi, jos sitä ei tule, tulevaisuus on uusi ”Kouvola”…

  2. Jyväskylä on itse epäonnistunut kaupungin kehittämisessä kasvukeskukseksi. Ainoa Jyväskyläläinen asia on yliopiston profiloituminen pv:n tiedustelulaitoksen epäviralliseksi kyberturvallisuus/ vakoilu kouluttajaksi. Jyväskylässä ei pääsääntöisesti tapahdu mitään, eikä siellä ikinä esiinny kukaan. Turha syytellä valtiota, jos kaupunki ei itse panosta itseensä.Hämeenlinnakin on vetovoimaisempi kaupunki Toijalan kupeessa.

Viimeisimmät näkökulmat