Kokeile kuukausi maksutta

Kari Kauniskangas joutuu jättämään YIT:n – Antti Inkilä nimitetty väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi

YIT:n toimitusjohtaja vaihtuu, sillä nykyinen toimitusjohtaja Kari Kauniskangas jättää tehtävänsä.

Kari Kauniskangas. Kuva: Liisa Takala

Yhtiön hallitus on aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin ja nimittänyt 23. lokakuuta lähtien väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi YIT:n Asuminen Suomi ja CEE -segmentin johtajan Antti Inkilän.

”YIT:n liiketoiminta perustuu kestävään kaupunkikehitykseen. Yhtiö painottaa strategiassaan rakentamisen lisäksi kiinteistö- ja palveluliiketoiminnan kasvattamista. Yhtiöllä on ollut viime aikoina merkittäviä kannattavuushaasteita Toimitilat-segmentissä. Strategian toimeenpano, operatiivisen tehokkuuden varmistaminen sekä asiakaslähtöisen ja osallistavan kulttuurin vahvistaminen tulevat olemaan uuden toimitusjohtajan tärkeimmät prioriteetit voimakkaasti muuttuvassa markkinassa”, YIT:n hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo tiedotteessa.

Kauniskangas on ollut yhtiön johdossa vuodesta 2013. Hän nousi toimitusjohtajaksi toimittuaan YIT:n Kansainväliset rakentamispalvelut -segmentin johtajana ja varatoimitusjohtajana vuosina 2008–2013.

”Haluan kiittää Kari Kauniskangasta hänen pitkästä työurastaan yhtiön palveluksessa. YIT on läpikäynyt merkittävän muutoksen viime vuosina. Kari on tehnyt tinkimätöntä ja sitoutunutta työtä muun muassa Lemminkäinen-fuusion jälkeisessä mittavassa integraatiossa ja Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesliiketoimintojemme myynnissä. YIT on vakaa ja vahva yhtiö ja toimialansa edelläkävijä. Karin syvä toimialatuntemus ja innostava johtamisote ovat olleet korvaamattoman tärkeitä yhtiön uudistumisprosessissa”, Kaukonen sanoo.

Asuminen Suomi ja CEE -segmentin kehitysjohtaja Marko Oinas hoitaa segmentin johtajan tehtävää johtoryhmän jäsenenä Antti Inkilän toimiessa väliaikaisena toimitusjohtajana.

Otsikkoa muutettu 23.10. klo 14.05

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kari Kauniskangas joutuu jättämään YIT:n – Antti Inkilä nimitetty väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat