Caverionin tulos laski – ei anna ohjeistusta

Talotekniikkayhtiö Caverionin tulos ennen veroja laski kolmannella vuosineljänneksellä selvästi viime vuoden heinä-syyskuusta. Caverion ei anna taloudellista ohjeistusta tälle vuodelle lainkaan.

Ari Lehtoranta. Kuva: Rio Gandara / HS

Tulos ennen veroja laski heinä-syyskuussa 11,7 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 16,5 miljoonaa euroa. Analyytikot odottivat keskimäärin 15 miljoonan euron tulosta ennustepalvelu Infront Datan keräämässä mediaaniennusteessa. Ennusteessa oli mukana seitsemän analyytikkoa.

Osakekohtainen tulos heikkeni 0,06 euroon vertailukauden 0,08 eurosta. Analyytikot ennustivat 0,09 euron tulosta.

Liikevaihtoa kertyi 516 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 508 miljoonaa euroa. Analyytikot odottivat 539 miljoonaa euroa.

”Caverionin kannattavuus parani kolmannella vuosineljänneksellä haastavaan toiseen vuosineljännekseen verrattuna”, Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo osavuosikatsauksessa.

Caverionin Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi paikallisissa valuutoissa 9,6 prosenttia, mutta Projektit-liiketoiminnan liikevaihto supistui 8,1 prosenttia.

Oikaistua liikevoittoa yhtiö teki 21,2 miljoonaa euroa edellisvuoden 23,0 miljoonan euron jälkeen.

Tilauskanta laski 2,9 prosenttia 1628 miljoonaan euroon.

”Uusien tilausten määrä kehittyi myönteisesti erityisesti Palveluissa, kun taas Projekteihin taantuma vaikutti heikentävästi”, Lehtoranta sanoo.

Caverion ei anna taloudellista ohjeistusta tälle vuodelle lainkaan. Caverion peruutti tulosohjeistuksensa huhtikuussa.

”Tällä hetkellä on vaikeaa ennustaa, että kuinka syvä ja pitkä tämänhetkinen taantuma tulee olemaan ja kuinka nopeasti talous elpyy”, Lehtoranta sanoo.

Yhtiö kuvailee tiedotteessa monisanaisesti markkinanäkymiä. Yhtiö esimerkiksi kertoo, että koronaviruskriisi vaikuttaa heikentävästi sekä palveluiden että projektien kysyntäympäristöön. Yhtiö ilmoitti torstaina myös aloittavansa yt-neuvottelut.

Caverion myös arvioi, että ”mitä todennäköisimmin uusien rakennusprojektien kysyntä laskee, mutta vaikutus voi kohdistua myös pienempiin lisätöihin palveluissa ja projekteissa.”

Yhtiön arvion mukaan koronaviruksen toinen aalto on tällä hetkellä johtamassa uusiin sulkutoimenpiteisiin Caverionin toimintamaissa ja lisäämässä negatiivisia vaikutuksia liiketoimintaan neljännellä vuosineljänneksellä.

Caverion kertoo lisäksi aloittavansa säästötoimet, joiden se arvioi säästävän vähintään 25 miljoonaa euroa ensi vuonna. Uudelleenjärjestelykulut kuluvalla vuosineljänneksellä ovat noin 10 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin tulos laski – ei anna ohjeistusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat