Kokeile kuukausi maksutta

Voimalla kasvava Lumon tekee miljoonainvestoinnin Kouvolaan – Espanjassakin kuokka on jo maassa

Lumonin tuotantotilat Kouvolassa kasvavat.

Lumonin lasinjalostustehdas Kouvolassa saa laajennusosan. Kuva: Lumon

Vuoden 2019 lopussa valmistunut lasinjalostustehdas saa laajennusosan. Sen arvo on noin 2 miljoonaa euroa.

”Kansainvälisen myynnin kasvu on jatkunut voimakkaana. Alkuvuoden aikana konsernin myynnin kasvu on ollut noin 20 prosenttia”, Lumon-konsernin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen sanoo tiedotteessa.

”Tulevaisuuden kasvuun vastaamme Kouvolan investointien lisäksi myös meneillään olevalla Espanjan tehdashankkeella, jossa rakennustyöt ovat alkaneet. Nostamalla tuotantokapasiteettia varmistamme tehokkaan toimitusketjun niin kotimaan kuin kansainvälisen markkinan tarpeisiin.”

Laajennus on kooltaan 800 neliötä. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi. Investointi koneineen ja laitteineen on tavoitteena saada valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Kasvu tavoitteena jatkossakin

Aiemmin Kinnunen kertoi Rakennuslehdelle, että kansainvälistyminen on pitkäjänteistä työtä.

”Monessa maassa olemme olleet 20, 30 vuotta. Idean ja toimintatavan vieminen läpi rakennusalalla vie aikaa. Pikavoittoja ei ole”, hän kertoi.

Lue lisää: Perheyritys Lumon sai miljoonien kaupan Kanadaan – ”Tämä on meille merkittävä päänavaus korkeaan rakentamiseen”

Lumon toimii kaikkiaan noin parissakymmenessä maassa. Suurin maa sille on Espanja.

Kinnusen mukaan yrityksen tavoitteena on kasvattaa sekä vientiä että kotimaan toimintaa lähitulevaisuudessa. Viimeisten vuosien aikana se ei ole avannut uusia markkina-alueita, koska nykyisissä on kasvunvaraa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Voimalla kasvava Lumon tekee miljoonainvestoinnin Kouvolaan – Espanjassakin kuokka on jo maassa”

  1. Onnea Lumonille, oli kunnia työskennellä vajaa 10 vuotta tuotannossa monessa työpisteessä ja vähän sai suunnitellakkin alumiinin työstölinjan järjestystä. Nyt odotamme Espanjassa uuden tehtaan valmistumista ja tuotannon aloittamista. Vierailukutsua odottaen. Tervetuloa Andalusiaan Malagaan🇫🇮🇪🇦

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat